Премиера за България на Ruin and Rose
16.11.2016

На вън вече мирише на зима, сърцата ни тупкат все по-учестено и дланите ни леко се потят, когато заговорим за идващия с все по-голяма сила сезон.

И ето че още една премиера за България ще ни отнесе отново в снежните планини - "Ruin and Rose" с прожекция в Зала 3 на НДК - 21 Ноември 2016г. от 20ч. 
От Бузлуджа, през Намибия, до Аляска – един наистина впечатляващ фрийрайд ски филм.

От режисьора на фрийрайд шедьовърa Valhalla - Бен Стургулевски, и продуцентите с над 20 годишна история и десетки международни награди - The Matchstick Productions.

Спиращи дъха спускания от най-високите планини се редуват с безкрайните пустини на Намибия, за да обърнат внимание на климатичните промени. Именно заради тях, режисьорът е решил да ни пренесе в бъдещето, когато човечеството е останало без питейна вода, а снегът е само мит.

Разбира се, в основата на сюжета си остава карането. Във филма ще видим легенди във фрийрайд ските, като - Марк Абма, Сами Карлсън, Маркус Едер, Ерик Хьорлейфсон, Ръс Хеншоу, Коуди Таузънд, които разцепват едни от най-известните и опасни места за каране по света - Аляска, Австрия, Британска Колумбия, Калифорния, Франция, Швейцария и др.

Интересна „подробност“ е решението за една от спирките в продукцията – монументът над Бузлуджа. Тайнствен, изоставен, навяващ спомени от една отминала епоха.

Премиерата ще бъде и единствената прожекция в София, затова се заредете с билет навреме от мрежата на eventim, касите на НДК, както и бар Switch (под Моста на влюбените). Цена – 10 лв.

Ще има и гигантско афтър парти в бар “Switch” – под Моста на влюбените, а за музиката ще се грижи FeeL (The Top Stoppers).

Галерия:
   
лонгборд уроци