Burton Girls – какво изпуснахте на партито и какво предстои
10.12.2016

На 25-ти ноември миналия месец присъствахме на откриващото парти по повод най-новата кампания на Burton в България – Burton Girls Bulgaria. Екипът на Burton Bulgaria събра всички ни в любимия бар „Петък“ и ни разказа повече за Burton Girls*, 2-те посланички на инициативата у нас и това, което предстои през сезона.

Сани Жекова – олимпийски състезател, дългогодишен райдър на Burton Bulgaria и чест повод за национална гордост, е една от двете представителки на Burton Girls у нас. За жалост, Сани не успя да присъства на събитието, защото беше на лагер в Австрия, но пък се включи на място с видео послание към всички присъстващи, което може да видите тук. Сани, в ролята си на професионален атлет, ще бъде ментор на момичетата през различните събития, които организаторите са замислили през сезона.


снимка: Камен Зафиров

Другата посланничка на Burton Girls Bulgaria ще бъде Фатима Меграби. Фати е едно от нашите берита и ние знаем, че сноубордът е най-голямата й страст. Тя ни сподели, че в момента подготвят друго събитие, в тон с предстоящите празници и това е причината да не сме чували много за Burton Girls в последните 10 дни. Следете ни за повече информация!


снимка:
Антонио Вълчев

След като стана ясно кои са момичетата на Burton в България, дойде време за награди и черешката на тортата за вечерта – премиерата на изцяло женския сноуборд филм Full Moon. Филмът бе истински трибют към историята на нежния пол в иначе доминирания от мъже свят на нашия спорт и ни разкри взимащи дъха от Аляска и Канада.

снимка: Антонио Вълчев

Заредени с добро настроение и цветни парти аксесоари дадохме старт на останалата част от вечерта и напиращото у нас желание да потанцуваме. Без да губим прекалено много в думи, ето как горе долу изглеждаше вечерта:


снимки: Антонио Вълчев

Пожелаваме успех на Сани, Фати и екипът на Burton Girls Bulgaria. Очакваме с нетърпение следващите събития през сезона. Girls power!

*Burton Girls e една от най-новите програми на Burton, с които гигантската марка се опитва да промени представата, че сноубордът е мъжки спорт. Създадена преди 2 години от самата Donna Carpenter, инициативата дава възможността на момичетата по цял свят да изразяват себе си и страстта си към сноуборда в серии от различни и интересни събития. Виж повече тук.

Следете страниците на Burton Bulgaria и Drop In Shop за информация около Burton Girls и предстоящите за сезона събития. 

Галерия:
   
лонгборд уроци