Първият снежен уикенд на Боровец за сезона
12.12.2016

Току що се прибираме от първия ни за сезона снежен уикенд на Боровец за новия сезон. Половината ни екипировка стои разпиляна на земята и чака да бъдe изсушена, но ние нямаме търпение да ви споделим как си изкарахме.*

Тръгнахме към Боровец рано сутринта в събота, без очаквания, но с много приятна компания, заредени с весело настроение и всичката си екипировка, която нетърпеливо чакаше лятото да отмине.

Пристигайки в курорта останахме приятно изненадани от всичко, което ни посрещна - небето беше синьо, с нито 1 облаче на хоризонта, наоколо нямаше опашки и пистите бяха перфектно обработени.

Предполагаме, че е излишно да кажем колко бяхме ентусиазирани след почти 8 месеца липса на сняг и зима. Развълнувани и с усмивки на лицата си взехме карти (картите до 16.12. включително са с намаление. виж повече тук) и се отправихме нагоре с Ястребец експрес.  


Първата седалка за сезона. 

Последваха 5 пускания на Ястребец, където се забавлявахме от сърце. Снегът и състоянието на пистите бяха чудесни, напук на това, че беше само 10-ти декември и листата на дърветата около нас бяха още зелени.

Към 12 решихме, че сме гладни и потеглихме към долна станция на кабината по ски пътя. Бързо, лесно и безпроблемно се озовахме в долната част на курорта, където угодихме на апетита и жаждата си. 

Готови за още пускания се насочихме към Ситняково и Мартинови Бараки, където изкарахме и останалата част от деня, наслаждавайки се на гледките и синьото небе. 

Пистите бяха приятно ненатоварени и можехме да пробваме разни позабравени и нови трикчета по тях, както и да се заиграем със снега. 

Към 4ч. решихме, че имаме още енергия и е време да се качим и на кабинката, за да се насладим на гледката от горе. Не знаем дали беше най-умната идея (вероятно не), но пък качвайки се горе и виждайки Мусала на хоризонта изтри всичките ни колебания дали сме взели правилното решение. Бърза снимка на разкриващите се пред нас планини и потеглихме надолу към Ястребец.

А след това и към плаца пред х-л Рила, където ни чакаха останалите за по чай и залез в края на деня.

Как да не обичаш уикендите в планината с приятели?! Чакаме с нетърпение следващите почивни дни.

*Статията написахме снощи

Галерия:
лонгборд уроци