Откриване на сезона в Боровец
19.12.2016

Вчера се върнахме от поредния слънчев уикенд, който изкарахме на Боровец.

В събота курортът откри официално сезона и празнува 120-я си рожден ден с всички любители на планината и зимните спортове, които се бяха събрали на плаца пред х-л Рила. Цената на картите беше само 5лв, нощното безплатно, а организаторите бяха подготвили куп изненади, томбола за 120 сезонни карти и още куп забавления, та нямаше как и ние да не се запътим натам.

Потеглихме сравнително рано натам на 17-ти и за наша приятна изненада, освен осезаемото приповдигнато настроение и тълпи наоколо, се натъкнахме и на пресен снежец върху пистите на курорта. 

Бърз чай, докато изчакаме и останалите да дойдат и се запътихме към Ситняково.

Поради големия интерес и посещаемост в този ден, от Боровец препоръчаха да използваме именно Ситняково, а пък и ние доста си харесваме пистата там. Дълга е, има по-равни и стръмни участъци, както различни ръбчета и забавни елементи, с които можехме да се заиграем.

Няколко пускания по-късно решихме да се насочим към Snow Park Borosport, където останахме повече от приятно изненади. Напук на това, че е само началото на сезона, момчетата от парка бяха приготвили чудесен сетъп, където всяка една от нас можеше да кара. Джиб линията се състоеше от прав рейл и тръба в горната част, последвани от кръгъл rocket рейл, rainbow box, pvc тръба и прав dancefloor бокс. Имаше и скок, на който се забавляваха малки и големи. 


снимка: My Borovets

В парка се проведе jam session - отворен формат събитие, в което всички карат и се забавляват, а публиката гласува за любимците си. Нашето бери (и вожд хехе) Съни се прибра с една от наградите, осигурени от Боропорт, a Монката, който може да видите и на корицата на Wilder Winter пък, си спечели 1-вото място при мъжете и си тръгна с награда от Jagermaister. За останалите награди се бяха погрижили от х-л Рила и Red Bull, които също се грижеха и за музикалното оформление на място. 

Доволни и поизморени решихме да се разходим и видим се случва наоколо. Пред х-л Рила намерихме леден бар,


снимка: My Borovets

а в шатрите  се записахме в томболата за 120-те сезонни карти, които курорта, раздаде по повод 120-я си рожден ден 


снимка: My Borovets

и видяхме как са изглеждали скиорите по това време.


снимка: My Borovets

Не успяхме да спечелим сезонни карти, но пък се прибираме заредени и щастливи след поредните споделени снежни дни. Събрахме солидна доза слънце и витамин D, потанцувахме, смяхме се много, запознахме се с нови приятели и най-вече забавлявахме се заедно, отново върху сняг, както си мечтаем от месеци насам. Чакаме с нетърпение следващия уикенд из планините. 

Галерия:
лонгборд уроци