BG Freeride Series 2017 + Дончо Кани
18.03.2017

Радваме се да ви съобщим, че ни очакват не едно, не две, а минимум три състезания по фрийрайд преди края на сезона, част от които се обединяват по общото име Bulgaria freeride series 2017.Идеята е организаторите на X Lines и Дончо Кани да започнат нова обща инициатива за създаването и организирането на събития посветени на фрийрайда, с цел развитието на дисциплината и като цяло развитието на ските и сноуборда в България.


Началото на Българските фрийрайд серии ще се постави с общо класиране от две състезания. Спусканията на състезателите в двата кръга ще се оценяват по правилата на Freeride World Tour. Резултатът на всеки състезател ще се сформира въз основа на пет критерия и средно-аритметично от оценките на всички трима съдии. Според класирането си в състезанията, всеки състезател получава определен брой точки. Победител във всяко отделно събитие става този с най-висок резултат, а в сериите става този с най-голям сбор от точките на двете състезания. Награди получават състезателите от първо до трето място във всяка отделна категория.

Фрийрайдърите до 14 години ще мерят сили на различен склон от този на юношите, мъжете и жените.


Първото състезание ще се проведе в периода 24-26 март, това ще бъде X-Lines, то ще се проведе в района между върховете Малък и Голям Резен на Витоша. 


За да заявите своето участие в X-Lines, трябва да попълнете формата за записване. 


Предварителна програма:

24.03 Петък

9:00 – 12:00 Регистрация /хижа Алеко/

9:00 – 16:30 Оглед на трасетата* и тренировки в ски зоната

17:00 – 19:00 Регистрация /хижа Алеко/

19:30 – Техническа конференция и теглене на номера /хижа Алеко/

21:00 – Кино вечер и парти

*Карането в зоната на състезанието е забранено 

 

25.03 Събота

8:00 – 9:00 Регистрация /хижа Алеко/

10:00 – Старт*

... – Награждаване** /Финална зона/

*Пълна програма с допълнителни подробности ще бъде обявена допълнително

**До 15 минути след излизането на официалните съдийски резултати

Допълнителни активности – уъркшоп за деца „Безопасност в планината“ и зона за сгряване с топли и енергийни напитки за публика и състезатели.


26.03 Неделя

Резервен ден (при лоши метеорологични условия)Второто състезание ще се проведе в период 7-10 април в Пирин, района на Банско. То ще носи името Pirin Freeride Challenge и ще изправи отново един срещу друг фрийрайдъри от всички възрасти. Именно там ще станат ясни и победителите в сериите. 

Повече информация и предварителна прогрма за Pirin Freeride Challenge очаквайте съвсем скоро!Третото събитие, което не е част от сериите, но ще се проведев същия период от 7-10 април, ще бъде небезизвестното събитие Дончо Кани. То също ще бъде подходящо както за възрастни, така и за деца и юноши, а двете заложени дисциплини са Big Mountain Freeride и Free Slope Style. Състезанието се првежда без съдии и без строг регламент.


Идеята на това обединение е да има повече и по-силни събития на фрирайд сцената в България и най-вече възможност за изява на младите поколения скиори и сноубордисти. В следващите зимни сезони, екипите обещават да работят по добавянето на изцяло нови локации за състезния както и участие в световния фрийрайд календар.


За повече информация свързана с предстоящите събития, може да посетите тяхната фейсбук страница.

Галерия:
лонгборд уроци