5 начина да се подготвиш за зимния сезон
15.10.2017

Не знаем за вас, но след обилния снеговалеж през изминалия уикенд, ние започнахме да мислим все повече за предстоящия сезон и леко, но сигурно се потопихме в кроенето на зимни планове. Зимата е любимия ни сезон и я свързваме с много каране и усмивки и най-вече пътешествия с приятели из България (а все по-често и в Алпите).

Ето ги и 5-те бери начина да се подготвиш за предстоящата зима: 

1. Физическата подготовка
За да бъдем честни, активният начин на живот през цялата година е важен за духа и тялото, но преди сезона е от изключителна важност да подготвим мускулите и ставите си за предстоящото натоварване и по този начин се предпазим от евентуални травми. Зимните спортове могат да бъдат истинско предизвикателство, но с подходящата подготовка дните ни в планината могат да бъдат по-пълноценни и безопасни. 


снимка: Burton Girls

2. Екипировката
Нова или на старо, нещо свежо в ски/сноуборд гардероба ни е винаги е добре дошло. Сега вероятно е най-добрият момент да се сдобиете с мечтаните дъска, яке или ръкавици, защото повечето спортни магазини са пуснали намаления преди сезона, в очакване на колекциите за зима 2018.

Търсите нещо старо? То вероятно ще искате и да следите страницата ни в следващите дни, защото сме ви подготвили колекция от 10 страхотни сноуборд стоки в ново и употребявано състояние, като част от новата ни рубрика Berry Базарче.


снимка:
Pinterest

3. Зимните пътешествия
Ако все още не сте планирали зимната си отпуска, сега е чудесен момент да разгледате с приятели предложенията за ски почивки у нас и чужбина. Ние планираме да прекараме по-голямата част от сезона в България, но по традиция ще се впуснем и на трип до Алпите. В момента нашите приятели от Rapsody Travel са и в early bird период и вероятно ще ви е интересно да разгледате предложенията им за Франция и Швейцария тук. 


4. Подготовката в планината
Дори и най-добрата екипировка и физическа подготовка не са достатъчни, за да се чувстваме уверени в планината. Планините могат да бъдат непредсказуеми и затова е важно да подхождаме към тях с уважение и подходяща предварителна подготовка. Съветваме всеки, независимо дали кара на пистата или извън нея, да следи календара на БАССЕС (Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил) за предстоящите обучения по лавинна безопасност и първа помощ, както и да се информира за лавинната обстановка и метеорологични условия в планината преди всяко посещение. 


снимка: Елена Кемилева

5. Ваксиране на дъската
Дъските ни също се нуждаят от профилактика преди и след сезона. Веднъж ваксирани в края на зимата, базите им се запечатват за лятото в очакване на първите снежинки през новия сезон. Ние препоръчваме в началото на зимата отново да ваксирате базите и наточите кантовете (ако имате нужда от кантове). Berry tip: Не чакайте първия сняг, за да се погрижите за екипировката си. Тогава всички се втурват наведнъж и чакането е повече. Следете страницата на момчетата от XRescue, за да разберете първи кога работилничката отваря врати и изпратете дъската си на заслужена СПА почивка преди сезона. Остава само да се надяваме на страхотен сезон. Слънчев ден от нас, приятели! :) 

Начална снимка: Roxy

Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци