DEVOTED: A video documentary on skateboard media
03.11.2017

Тази вечер, точно в 9:05 минути, "Дом на киното" за един час ще се превърне и в дом на скейт културата у нас. Известният илюстратор Лука Бюфорт, който от няколко дни е в  България по покана на Stinky socks, ще представи документалния си филм "DEVOTED"

DEVOTED, който е част от програмата на фестивала SoIndependent, ще ни запознае с миналото и бъдещето на скейт културата и отразяването й. За да заснеме филма, Лука, който определя себе си като "35-годишен художник с мания по карането на скейтборд", пътува до САЩ, Япония, Австралия и Европа, за да се срещне с най-влиятелните личности в света на скейтборд медиите. Целта му е една - да отдаде почит на хората, посветили живота си на това да документират скейтборд културата. 


Снимка: Laura Kaczmarek/ Илюстрация: Lukas Beautort

Лука ясно разделя проучването си около DEVOTED на 3 периодa: от 90-те до 2000-та, от 2000 до 2010 и следващите 10 години. В лентата ще можете да чуете разговорите му с легенди като Giovanni Reda, Marc Johnson, Tony Vitello, Michael Burnett, Eric Swisher, Mark Whiteley, Brad Staba, Guy Mariano. 

"DEVOTED" - documentary on skateboard media. from The LB Project on Vimeo.

Лука, екипът на Stinky Socks и много други ще можете да срещнете на място тази вечер в Дом на киното и утре по време на meet & greet сесията в BLOCK SHOP. 

Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци