5 безплатни неща, които ни правят щастливи
17.03.2018

Във времето, в което живеем на почит са все повече материалните неща. Много хора дори не се замислят, че най-хубавите неща в живота всъщност са безплатни. 

1.Усмивката (смеха)

Едно от най-естествените неща на този свят е Усмивката! Тя е истинска, идва от сърцето и душата, изразява радост и носи щастие, щастие, което се намира точно под носа ви :)

2. Приятелите и семейството

Да бъдеш с най-близките си хора е едно от най-хубавите неща на този свят.

Точно те те разбират, разсмиват и подкрепят в трудните моменти! Винаги, когато ти е тъжно те са там, за да те развеселят или да ти помогнат!

3.Сънят.

Точно така, много хора го подценяват, но липсата на достатъчен сън ни носи хронична умора, напрежение и стрес.

Сънят е много важен за функционирането на цялото тяло. Но когато сме отпочинали и наспани определено сме и много по-щастливи!

Сънят разхубавява
Между 22.00 часа и полунощ е времето на така наречения „разхубавителен сън”. Тогава сънят е най-дълбок и много качествен, а възставновяването - най-пълно, което има благоприятно въздействие върху лицевите мускули, очите и настроението.
Сънят намалява стреса
Натрупаният стрес през деня се изтрива магически с редовната осем часова доза сън. Гледайте на съня като на природно лекарство, което задължително трябва да приемете в края на деня, за да имате сили за следващия.
Сънят възстановява и дава енергия
Сънят е много важен за спортуващите, тъй като, когато тялото е в максимален покой, започва най-дългият период на мускулен растеж за денонощието. Сънят е не по-малко важен и за неспортуващия човек. Докато всеки от нас вечер поспива, организмът ни работи за нашето здраве и самочувствие.
Сънят лекува
Сънят оказва благотворно влияние върху много болести – психични, неврологични, сърдечни. Не е тайна, че благодарение на имунния механизъм, който се включва по време на сън, дори човек с простуда или грип на сутринта се чувства значително по-добре и е почти оздравял.
Сънят успокоява
Опитайте се да привикнете към билкови успокояващи чайове вечер (маточина, липа, мента, валериана и др.), подсладени с мед. Това, в комбинация със съня, ви гарантира събуждане с успокоено тяло и ум, готови за новия ден.
Сънят помага за позитивното мислене
Утрото е по-мъдро от вечерта, ни учи една класическа приказка. И е много вярно. Поради преизпълване с информация, в края на деня често умът ни изпада в летаргия или депресия. Забравете хапчетата! Просто се наспете добре – светът изглежда по-различно с изгрева на слънцето.
Сънят стимулира креативността
Добрият сън подобрява функцията на мозъка и изостря усещанията. Дори когато човек спи, мозъкът продължава да работи и да прави връзки между несъвместими в будно състояние концепции или идеи. Това, от своя страна, е добра почва за творческия процес.

Сънят намалява стреса. Той е като природно лекарство, което задължително трябва да приемете в края на деня, за да имате сили за следващия.

Освен това сънят е и много важен за спортуващите, тъй като, когато тялото е в максимален покой, започва най-дългият период на мускулен растеж за денонощието. 

 

4.Любовта

Любовта е онова нещо, без което този свят нямаше да съществува. Тя не може да се купи, въпреки, че не всички мислят така. Не може да е на сила, тя идва от сърцето, не пита и не може да е изкуствена!

Обичайте с цялото си сърце и бъдете обичани!

5.Хубавите спомени

И на края какво ни остава - хубавите спомени. Времето тече неусетно, но именно онези щастиви моменти са тези, които топлат сърцата ни!

COLLECT MOMENT NOT THINGS!

Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци