Най-добрите drum and bass диджеи от Балканите гостуват в София
04.05.2018

Тазгодишното издание на събитието Broken Balkanz ще се проведе на клубен терен в пространството на водещия столичен клуб Терминал 1 на 12 май, събота.

Събитието традиционно приветства гост ди джеи от балканските държави, като тази година форматът ще е изцяло клубен, а гостите са от България, Гърция, Македония, Румъния и Сърбия. Билетите са на цена от 20 лв., а събитието е с начален час 22:30.
С нетърпение ще очакваме гостуването на любимите на родната публика ди джеи  - гръцкото дуо Disphonia. Със своя неповторим микс и винаги актуална селекция, имената на Костас и Джордж и техният проект са вече добре познати не само в България, а и на световната сцена.

С издания за някои от най-актуалните лейбъли като Eatbrain, MethLab и Citrus, момчетата от Disphonia доказват, че освен като миксатори, са на световно ниво и като продуценти.

DJ Rahmanee е артистичният псевдоним на Радан Джорджевич. Активен още от 2010, стилът му може да се определи като комбинация от liquid, jump up и wobble, което автоматично е предпоставка за танцувални сетове с много настроение. Участието му в България по време на Broken Balkanz е първото такова на наша територия.

https://soundcloud.com/rahmanee


Darko Stepich е македонски диджей, който вече няколко пъти гостува на родна земя по покана на HMSU. Както подсказва артистичният му псевдоним, Дарко се е ориентирал към по-тежкия, мрачен нюрофънк. Активен още от края на 90-те, днес може да се похвали с участия на много места из Европа, делил е сцена с едни от най-големите от дръм енд бейс сцената, а по статистика е и единственият македонец, който е участвал на RedBul Music Academy. 

https://soundcloud.com/darkostepic


Hypertech, което е псевдонима на Димитър Ризов, е друг македонски диджей, който вече е доказвал своите умения на родна земя. Заедно с Darko Stepich е част от македонската формацията D2. Започва да се занимава с миксиране още в края на 90-те, а по време на дъбстеп вълната бе един от популярните ди джеи в този стил в региона. 

https://soundcloud.com/hypertech


Jahh Roland е родом от Румъния, но „оперира“ от Малта. Част от международната формация M.I.B. crew, стилът му без трудности определяме като нюрофънк. Активен е предимно като диджей, а това е неговото първо участие в България.

https://soundcloud.com/jahh-roland

High Roll е проектът на момчетата от HMSU Mocks и Konspirator, с който двамата топ ди джеи представят своята музика за по-лек, джазиран дръм енд бейс с елементи на текстеп и джъмпъп. Проектът получи своето световно признание с поредица от издания за лейбъла на DJ SS - Formation Records, а дуото надали има нужда от представяне в България, тъй като вече се е превърнало в синоним за дръм енд бейс.

https://soundcloud.com/highroll


Ogonek от HMSU можем да наречем бащата на тежкия басс у нас, доайенът на текноидния звук и в някакъв смисъл - един от неговите откриватели и философи. Част от дуото Ogonek+COOH, Валери изиграва съществена роля за развитието на групата, която мнозина свързват с най-крайните емоции в тази музика. Издавал е за лейбъли като MethLab, T3K и Future Sickness, а като диджей е обиколил множество локации в Европа и по света, включително дестинации като Иран и Куба.

https://soundcloud.com/ogonek


ЕХо - основателят на Mirizma и основен двигател в HMSU, пионер на dubstep сцената в България, е и човекът, които винаги изненадва публиката с нетипично и разчупено звучене, експериментатор от най-високо ниво. Какво предстои да чуем oт него, тепърва ще разберем на тазгодишните „Счупени Балкани“.

https://www.facebook.com/dub2exo/


Funk Aesthetics е родна нюрофънк формация, един от многото проекти на Faith (HMSU), заедно с Techdown и Pandemic. Триото са създатели на лейбъла Warfare Recs., който реализира както родна, така и международна продукция. Благодарение на артисти като Funk Aesthetics и L33 (HMSU), България е поставена стабилно на световната нюро сцена.

https://www.facebook.com/funkaesthetics

https://soundcloud.com/funkaesthetics

Билетите за събитието са в продажба в мрежата на Eventim.bg (https://tr.im/HMSU-BB2018-TICKETS) и в магазини 4:20 и BreakPoint на цени от 20 лв. 

Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци