Дарителска кампания "Един Е Ние"
20.07.2018

Когато от Сдружение “Един живот” качват за първи път човек с двигателни проблеми на Мусала, може би не предполагат, че същият този човек ще ги вдъхнови да създадат приспособление - количка, с която още повече хора да могат да практикуват различни активности на открито. 

Човекът се казва Влади Гюров, който след мусаленското изкачване започва да спортува усилено - първоначално с игра на баскетбол, после бягане (с количка), а тази зима се сдобива и с количка за ски и започва да кара ски. Удоволствието, което тези занимания носят за него, не е по-различно от това, което и ние изпитваме, практикувайки спортовете, които обичаме. 

Количката за ски, с която Влади кара тази зима, “попада” в ръцете на доброволец от Сдружение “Един живот”, като идеята е по неин модел да бъде изработена подобна количка, но специализирана за каране на кайтсърф и уейкборд. Бързо обаче става ясно, че цената на количката за ски - 10 000 евро, е неоправдана и поставя сериозни граници пред всички желаещи да пробват зимния спорт. Идеята прераства в това да бъде създадена мултифункционална количка, на която да може да се поставя активно окачване за каране на ски с монтажна планка за сетъп за ски. Целта обаче е, окачването на същата седалка да може да бъде лесно демонтирано, а на негово място да се монтира монтажна планка за уейк и кайт дъска. 

В момента Сдружение “Един живот”, списание 360°, Wild-berries с озвучителната сила на АЛЕКО, започват кампания по набиране на средства за създаване на прототип на такава мултифукционална седалка и следващото изработване на няколко седалки, които безвъзмездно да бъдат предоставени на парковете за уейкборд във Варна и на “Градина” и в някои от зимните ни курорти. 

Предстоят серия събития, чрез които всеки ще може да подкрепи начинанието и да даде своя принос за създаването на такава седалка. 

Музикална мощ от парти джипа АЛЕКО и специалните гост-артисти и банди ще зареди първите събитя, които подкрепят каузата и на място ще се събират пари в кутии за дарения са 

20.07 Бар Ботаник / Bobo and the Gang - https://www.facebook.com/events/617959691919205/
21.07 Бар Ботаник / Spens Rap&Roll Band - https://www.facebook.com/events/2310906135803378/
20-21.07 - Уейк парк “Градина”
27.07 - Уейк парк Варна

Всеки може да се включи в набирането на средства. Призоваваме организатори на събития, управители на спортни бази и всички, които биха могли да окажат подкрепа, да се свържат с нас, ако искат да поставят в обектите си/по време на събитията кутии за дарения.

Освен на място в кутиите всеки, който желае да помогне, може да дари средства и по сметката на Сдружение Един живот:

Сдружение: Един Живот,
управител: Слави Христов

Bank: Allianz Bank Bulgaria
IBAN: BG33BUIN95611000508840 
SWIFT: BUINBGSF 
Account holder: One Life Charity

Галерия:
лонгборд уроци