Конна езда в полите на Витоша - Уикенд сред природата
28.10.2012

Ако обичате конете и искате да усетите тръпката от ездата ви очакваме на следващото предизвикателство, което сме ви подготвили съвместно с конна база Драгалевци

Едночасова разходка сред природата в полите на Витоша би била перфектното развлечение между сезоните.  

Конете са символ на свободата.  Елате да усетите свободата и прекрасната природа на Витоша.

Програмата е следната :

След събиране и запознаване между участниците поемаме към „Вълчата скала” – преходът не е дълъг и е през гориста местност. Тук ще спрем, за да погледнем София от една по-различна гледна точка.  

След това слизаме към „Алекови водопади” . Те представляват красива водна каскада, разположена непосредствено над нископланинската обиколна пътека, в участъка й между кварталите Драгалевци и Симеоново. След което се връщаме в базата, където, може заедно да се позабавляваме във въжената градина.

Елате да прекараме един разпускащ ден сред природата и конете.

Цената е 12 лв. и включва 1 час преход и неограничен достъп до въжената градина и базата, където може да си направим барбекю.

Датата е 04.11.2012

Часа е 11ч., среща 10.30 на площада на Драгалевци

Мястото: Конна база "Драгалевци"

Записването става на info@wild-berries.com

Очакваме Ви:)

"Разходките с кон дават чувство за независимост, предизвикват те да се адаптираш към обстоятелствата,  разбираш, че е възможно да живееш с удоволствие, а не само със стрес и страдание."

Ю. Лаллери 

Ползата  от конната езда е неизчислима. Това е едновременно гимнастика за мускулите и радост, предизвикана от контакта на човека с това прекрасно животно, вълнуващо чувство за взаимното разбирателство и синхрон.
Още в древността хората забелязали ползата от конната езда и от самото общуване с коня - умно, силно и благородно животно. Известният лекар Антила изказал мнение, че конната езда укрепва целия организъм.

Може би това се дължи на особената енергия, която притежава коня, необикновените природни сили, присъщи само на това животно.
Натоварването при езда зависи от темпото, с което върви коня. По време на бавна езда човек изпитва значително по-малко въздействия на ставите и гръбнака, от колкото при бързо ходене или бягане. Но в същото време се задействат почти всички мускули, за да се запази равновесие. Затова лечебната езда се препоръчва за хора на всяка възраст.

 “Horses change lives. They give out young people confidence and self-esteem. They provide peace and tranquility to troubled souls, they give us hope.”

Toni Robinson

Кратък речник на конната езда
Поводи
– държат се в ръцете. Те са помощно средство за управление на коня.
Транзела – намира се в устата на коня. Ездачът трябва да натиска равномерно с двата повода и да бъде в постоянен, мек контакт с коня.
Седло – поставя се върху гърба на животното. Предназначението му е тежестта на ездача да се разпределя равномерно върху гърба на коня.
Опас – минава от долната част на седлото като опасва корема на коня. Важно е да не се стяга рязко, защото там се намира диафрагмата и конят може да припадне.
Стремена – в тях се поставят краката.
Гамаши - слагат се като протектори на краката на коня, с цел предпазване от травми и наранявания на сухожилията, които са една от най-коварните точки на конете.


Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци