Интервю с Фани
10.02.2012

Фани Демирева - едно момиче с безкрайни възможности, голямо сърце и лъчезарна усмивка. Заредена с настроение от Родопите, винаги отворена за нови приключения и не спираща да преследва мечтите си. Това са само няколко думи, с които мога да я опиша.
Фани е родена във Варна, в момента е в София и само преди няколко дни се върна от сърф в Индонезия. Спечелила е много състезания, обиколила е много места и кара много дъски. Оставам сами да разберете повече за нея:

WB: Хей Фани, как се чувставш в момента?
Фани: Чуствам се доста добре :)

WB: Представи се с няколко думи:
Фани: Ами казвам се Фани, обичам да карам разни дъски и така като се замисля това ми e страстта от доста отдавна.. Другооо, обичам да се забавлявам.

First level – Snowboard!WB: Как започна всичко? Кога се качи за първи път на сноуборд?
Фани: Бях запален скиор години наред и преди някъде около 13 години или повече реших да пробвам какво е усещането с борд, взех си една дъска под наем и без изобщо да имам представа за какво става въпрос потеглих надолу по пистата или по точно я изорах. И така с много падания и огромно желание got hooked.

WB: Какво те накара да го направиш?  
Фани: Нямах особена мисъл в главата, когато започнах, но едно от нещата бе, че със ските  freeride-a ми беше труден (говорим за старите ски, а не carving), а искрено желаех да карам в пудра.

WB: Какво се е промени от оттогава? Освен, че имаше много повече сняг?
Фани: За снега определно вече го няма, но за съжаление и ентусиазмът, който го имаше тогава вече и той поизчезна, а в същото време се пояиха условия за freestyle, става въпрос за паркове, нещо за което тогава само си мечтаехме и гледахме по филмите. Нещо не ми се връзват нещата, но това си е мое виждане.

WB: Беше известно време в Щатите? Разкажи ни за там?
Фани: Двете ми зими в Щатите бяха нещо като сбъдната мечта. Както споменах тук липсваха паркове с уреди, а там бяха в изобилие и то перфектно шейпнати, а по онова време само това ми беше в главата. Най-хубавото беше, че заминах с приятели, които също караха. Насладих се максимално на прекраното време там, за съжаление последваха лоши контузии и game over. Но също така, въпреки  перфектните условия и паркове в Щатите, нещо ми липсваше, не ми беше същото като карането в BG с приятели.

WB:
Какво предпочиташ да караш за fun или състезанията?
Фани: Със състезанията приключих отдавна, само като има пайп не мога да устоя :). Така че определено си карам за fun.WB: Мислиш ли, че те са стимул за вдигане на нивото?
Фани: Това е общоизвестна истина, определно са стимул за вдигане на нивото, но ако са във формат fun session нивото също се вдига, а настроението и на състезателите и на публиката е много по-приповдигнато.

WB: Теб какво те инспирира?
Фани: Различно е всеки пьт, понякога е нещо, съвсем малко, може даже да е една перфектна снежинка. Но основото е усещането да си в планината или във водата.

Second level – Bodyboard!WB: И така кое е първото сноуборда или бодиборда?
Фани: Така като се замисля бодиборд карам по-отдавна, е ако се брои бодиборд от стиропор, от онези най-старите с картинките на акули :)

WB: Кое за теб е по яко да хванеш някоя вълна или да ти лепне някои много мазен трик в планината?
Фани: И двете са несравнимо яки по свой собствен начин.

WB: Тази година с очите си видях как ти лепна 360 с бодито!!!
Накефили се многооо :)
Фани: Многоооо, беше неочаквано и за мен. Дано да ми лепне пак. Изобщо тази година открих триковете в бодиборда.

WB: Сърф или Бодиборд хахах или и двете?
Фани: И двете разбира се. Аз съм все пак един бъдещ сърфист :)

WB: Тук обаче се сещам, че е време да минем кък следващия Level :)

Third Level – Wakeboard

WB: Кога започна с него?
Фани: Пак много отдавна. Преди около 11 години, открих го като заместител на сноуборда лятото и пак много се запалих

WB: Къде кара за пъви път?
Фани: Ами мястото е едно Казичене. Всъщност тогава бяха 2, но поради огромна човешка глупост (алчност) остана само Казичене.

WB: Какво предпочиташ кабел или лодка?
Фани: И двете, но поради липса на условия и средства определно упражнявам предимно първото. Пък и при карането на кабел има уреди, много настроение и приятели.WB: Какво е различното между двете?
Фани: При кабелът повърхността е гладка, так че правиш трикове или от уреди или от гладка повърхност, тръгването в началото е трудно, но за сметка на това могат да те гледат от брега и ако ти лепне трика има аплодисменти, а да и е по-евтино, освен ако баща ти не е шейх. При лодката тръгването е по-лесно, използваш вълната, която се обрзува, за да правиш трикове, като цяло е по-трудно, трябва много каране, но ако имаш възможност да практикуваш на лодка не за пропускане.WB: Като попитах за разликата се сештам, че автоматично отивам към следващото ниво – Кайт !

Fourth Level – KiteWB: Какво те накара да пробваш и кайт?
Фани: Лесен отговор, съпругът ми е запален кайтист от години, така че или трябваше да го гледам от брега по цял ден как кара или да се забавлявам. Така че избрах второто.

WB: И оттук каква е разликата с wake-a?
Фани: Разликата е огромна от една страна, от друга имат много общо. Основната разлика е, че при кайта ти сам управляваш влекът, който те дърпа и освен това си имаш работа с 2 природни явления - вода и вятър, докато при wake-a  играеш само с водата.

WB: Има ли трикове които могат да се правят по един и съш начин и на двете?
Фани: Триковете в кайта реално са уейкборд трикове от известно време, така нареченият (wake style) разликата е, че при кайта те се усвояват по-бързо и по-безболезнено.

WB: Ако едновремено има прогноза за вятър, вълни и поне един метър нов сняг – коя дъска ще хванеш?
Фани: Хаха :). Ако това се случи ще знам че съм в рая.

WB: Кажи ми сега къде държиш всички тези дъски, крила, плавници и какво ли още не?
Фани: Ами имаме една стая, която поради липса на друго място се ползва за целта. Абе не е лесно, особено като се прибраш изморен от каране някъде и знаеш, че трябва да пренесеш и всичките дъски и чудеса, но това е част от играта.WB: И накрая къде за теб е РАВНОВЕСИЕТО между всичко като имаме в предвид, че ходиш и на работа и скоро те повишиха и заедно с това трябва да си и грижовна съпруга :)?
Фани: Работата за мен приключва в момента, в който напусна офиса, съпругът ми е запален по всички тези спортове повече и от мен, така че няма как да не съм грижовна към него :), единственото нещо, което не ми достига, за да постигна постигна пълно РАВНОВЕСИЕ е повече свободно време, за да се наслаждавам на нещата, които обичам.

Благодарим на Фани за прекрасното интервю и й пожелаваме да има повече свободно време и да продължава да прави това, което обича!
Успех!
Екипът на WB

Интервюто взе: Станимира Карадочева

РАВНОВЕСИЕ – The movie:

Галерия:
     
     
     
     
лонгборд уроци