От Вас за Нас - Outdoors приключения
19.05.2013

Ето каква история ни изпрати нашата приятелка Кали. Тя ни разказа за един неин ден сред природата с приятели. Пожелаваме ви хубав и слънчев ден и очакваме още от вашите приключения. Може да ни изпращате всичко, което искате да споделите с нас на познатия адрес - info@wild-berries.com

А скоро очаквайте и поредните сърф предизвикателства, които сме ви подготвили!

"We are never alone when we are with mother nature"

Go out and have fun!

"Минала прекрасна лятна неделя решихме да отпразнуваме слънцето с малка разходка, далеч от София. И така, качихме се в колата, набързо напазарувахме и се запътихме към Ябланишкото ждрело. Намира се доста близо до София, а когато вървиш по еко пътеката, имаш чувството, че си се преселил в някакво райско кътче.

Пътеката е равна в началото си, колкото да загреем за това, което ни очаква. По слънчевите полянки имахме възможност да си припомним имената на различни цветя и даже да се закичим с някоя и друга китка.

"След първото мостче, започнаха прияните изненади. Първо си намерихме една пещера – Меча дупка, в която си починахме на сянка.

След това продъжихме по пътя си. Надолу по пътеката преминаваме по много  различни мостчета. Малко преди да влезем в гората, местните ни бяха предупредили да внимаваме докато вървим и макскимум четирима души да минават едновременно по мостовете. Някои от тях изглеждат доста здрави, но все пак сме внимателни.

Някои от тях имат крехък вид, но внушителната гледка и желанието да видиш какво още те чака напред по пътя, те кара да продължаваш да вървиш. Гледките, които се откриват пред нас, стават все по-впечатляващи, а пътят и препятствията по него - все по-интересни.

Прескачаме клони, минаваме по камъни, слизаме по дървени “стълби” и така докато стигаме до самата Ябланишка река. Освен че има островче в реката, където можем да се разположим, точно тук има и малък водопад, на който можем да се радваме. Именно тук решаваме да си починем.

Тук пада голяма забава –  решаваме да се събуем и да нагазим в реката,  след някой и друг маймунджулък и много камъчета, хвърлени във водата, решаваме да продължим.

Отправяме се нагоре по поредния страхотен дървен мост, закрепен като по чудо за скалата. Много малко след това стигаме до най-страхотния и причудлив мост. За съжаление малко след него, не можеше да се продължи и трябваше да се върнем.

Пътеката, гледките, шумът на реката, който ни следваше неотклонно, направиха денят ни цветен, изпълнен с усмивки и много емоции!

Надяваме се и вие да сте прекарате един чудесен уикенд, без значение къде ще отидете!!."

 

 


 


Галерия:
     
лонгборд уроци