Едно момиче извън границте на възможното!
29.02.2012

“You can do what you want to with your life, you`re not limited” 

Amy Purdy

Една истинска история за силата на въображението и силната воля!

Ейми кара сноуборд, лонгбоард и уейк и при всичко това е с два ампутирани крака!!!

На 19-годишна възраст се разболява от тежка форма на бактериален менингит, което води до ампутацията и на двата й крака от коляното надолу. Далака и бъбрека й също се налага да бъдат отстранени. Две години по-късно й трансплантират бъбрек, дарен от баща й.  След като получава протезите си, Ейми не се отказва да се върне към нормалния си начин на живот, колкото и трудно да е това и започва да кара отново сноуборд. Междувременно получава и опора от Challenged Athletes Foundation (CAF), която й дава възможност да участва и на няколко състезания. През 2003 CAF я наемат за говорител и тя се премества в Сан Диего, където е тяхната централа. Там тя се завръща към професията, с която се е занимавала преди инцидента, а именно като масажист.  Едно от най-значимите й постижения до момента е създаването и развитието на спортната организация - Adaptive Action Sports за хора с увреждания. Организацията създава и промотира програми, спортни лагери и ивенти, с които подпомага  хората в неравностойно положение и им дава кураж и вяра, че отново могат да се занимават с това, което обичат. Спортовете, които са включени в програмите са сноуборд, скейт, уейк и моторни спортове. Голяма е и заслугата на организацията за включването на екстремните спортовете за хора с увреждания в  2011 X-Games! Тяхната следваща цел е да могат да ги включат в следващите Олимпийски игри.
 
За повече информация може да посетите http://www.adacs.org/

„When I lost my legs I had no idea what my life would be like but I was inspired to create a good life for myself and continue to stay involved with the things I loved to do. Being creative and active has come full circle– everything has melded together and it’s been one crazy adventure. „  Amy Purdy
Историята на Ейми е трогателна и ни показва, че дори в най-трудните моменти не трябва да губим вяра и да се предаваме.Бъдете силни, вярвайте и никога не се предавайте!

Източник: http://amypurdy.com/

Галерия:
     
лонгборд уроци