Pamporovo Longboard DH fest
12.09.2013

В Пампорово е прохладно , зелено и слънчево , регистрационния лист на х-л Перелик е пълен , наред с всички байкърски и скиорски писти , асфалтовия път към връх Снежанка (зимата зелената писта) беше специално пригоден и обезопасен за първото за България лонгборд даунхил състезание.

Дни преди състезанието по трасето се виждаха технически екипи , обезопасяващи и подготвящи за предстоящия евент, трениращи на пълни обороти, крюта от всички точки на страната, любопитни туристи и местни жители . Пристигна и румънското крю късно вечерта, а след снощните русенски ракии и софийски йегермайстери, всички закусваха в ресторанта на хотела и вече се обсъждаха стратегии за каране и регламентите.

До 12ч. на обяд трасето гъмжеше от фотографски стативи , камери , заинтересовани деца и притеснени възрастни хора.

На Ивака му лепеше "Colleman slide " от всеки, Ломбата вече беше скъсал два чифта гащи по асфалта, но нашите приятели от байк клуб Пампорово ни осигуриха възможността да се ползва нужната протекция за състезание с ниво на трудност като това.

Екипът инсталираше времеизмервателната система,

лифтовете качваха записаните български и чуждестранни участници, Медун метеше ,Ставри говореше ,Фърко на телефона, Жорката снимаше, а след техническата конференция всички очакваха спирането на движението и първото тренировачно пускане.

И започна !

Редбулките зареждаха всички с енергия, тръгваха по един, по двама, летяха по трасето, Драго и Ванката си изкъртиха ядрата.

Лепяха се камери и телефони по каски и дъски, пилиха се ръкавици и ролки, търкаха подметки, а адреналина си беше на ниво.

Към късния следобед вече всички се бяха спуснали, времената им бяха сумирани.

Лозьо беше придобил лонгборд скил, завършвайки четвърти на квалификациите. Кой с кола, кой с лонгборд , всички се отправихме към хотела да си ударим по един душ и да презаредим.

Благодарности на екипа на TRS за това, че осигури достатъчно уиски и на Ставри (въпреки, че не беше барман) за това че ни сипваше питиетата зад бара и ни забавляваше през цялата вечер.

Ивака показваше как се прави с баланс борда , Стоян пускаше и въпреки изморителния ден , купона беше в пълна сила.

На сутринта дъските се чуваха пред хотела още от рано. Ломбата пиеше 3-то кафе, когато на закуска се сформира оперативка. Ставри още спеше докато участниците вече потегляха към върха да загряват и от еуфорията по финалния ден се изтреляхме нагоре без да го събудим, но той намери транспорт и му мина бързо. Проведоха се регламентираните 2 тренировъчни пускания. Хората с радиостанциите и сигналните жилетки започнаха да пускат карачите и да измерват времената им, докато леко прекапване на дъжд не изправи косите на участниците.

Но не заваля! Финалите минаха почти безаварийно и много оспорвано. David беше първи и постави летвата, при това доста високо с време  00:01:30.13. Втори беше Коко, нахъсан да дигне летвата. Мартo  разцепи, последван от Лозката, който се отличи със печеливша стратегия. Ломбата имаше страхотен шанс да се качи на почетната сълбичка, както доказа при втория си рън, но при първия последния десен завой му изигра лоша шега и последва доста неприятен сблъсък със каменистия банкет. Оставаха трима Ивака, Стоян и Стефан. Момчетата дадоха всичко от себе си, но David се беше погрижил да остане непобедим, дори от себе си във втория си рън. Нещата бяха ясни имахме победител.

 Дойде време и за лонгслайд компетишъна , Марто взриви публиката още в началото , Коко пускаше stand u-ове със 300, а Darius от румънското крю разцепи с неговия 25 метров слайд. Премина и церемонията по награждаването, Ставри връчи наградите както следва :1-во място David 2-ро място Лозьо Димитров 3-то място Мартин Раднев Long Slide - Darius . Беше един незабравим уикенд , ще се видим догодина :))

A ето и румънското видео:

Очаквайте българското скоро :)

Галерия:
     
    
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци