Интервю с Християна Мутафчиева - победителка в Berry of the month
06.03.2012

С радост Ви представяме победителката от първото ни предизвикателство – Berry of the month – Християна Мутафчиева.
Хриси кара блейдове, ски, върти флипове, скача от огромни скокове и едновременно с това вече е и грижовна майка.
Пожелаваме на Хриси да бъде все така усмихната и отдадена на това, което прави, много бъдещи успехи и сбъднати мечти!Наградата е осигурена от нашите приятили SportDelivery

WB: Здравей Хриси, Първо честито за конкурса “Berry of the month”. Кажи ни как ти се струва, хареса ли ти?
Хриси: Незнам защо, но очаквах повече участнички.. не видях в конкурса много момичета, които познавам, но пък имаше други, които не съм срещала, което е хубаво. Мисля, че е хубава инициатива.

WB: Още от първия ден събра много гласове, май всички я харесаха тази снимка. Кажи ни повече за трика на нея, кога го пробва за първи път? Не беше ли малко страшно да се метнеш през глава на толкова голям скок?
Хриси: Хах ми за пръв път го пробвах точно тогава (кацането не беше особено сполучливо, добре, че не се вижда хахаха, в последствие стана и то). Много се вълнувах, че събрах смелост да го пробвам и то взе и че се получи! Трика се казва Misty flip 540, правя подобен трик с кънките и затова ми се искаше да го направя и със ски. А скока не беше толкова голям, те триковете на много малки скокове не стават, трябва време да се завъртиш.

WB:
  Кога за първи път се качи на ски? Какво/кой те накара?
Хриси: На ски за пръв път ме е качила майка ми когато бях на три... като малка бях всяка зима на витоша но това до към примерно пети клас, в последствие възобнових карането на ски 2007. По това време карах много кънки, като дойдеше зимата Ники (Малкия) започваше да ни пуска разни ски филми и аз все си казвах „трябва да си купя ски”. Същата година бях на бригада в САЩ и бях събрала малко пари та взех че най-накрая си купих ски.

Hrisi Backflip Follow Cam from switch on Vimeo.

WB: А кога за първи път направи бекфлип?
Хриси: Някъде края на първия ми сезон... На Белмекен тогава имаше кемп и едно малко скокче... спомням си, че много ме беше шубе да не би да не успея да го завъртя и да ми се забият върховете на ските в попивката.. и от зор го превъртях мощно и паднах по дупе най-долу на попивката. Тогава всички бяха отишли да обядват и на парка имаше 3-ма човека макс. Много се надъхах, после пробвах и 360, то пък взе, че стана на 540 .. преди това не бях пробвала трикове на скок и бях много щастлива

WB: Какво виждаш докато го въртиш? Какво е чувството да си с главата надолу?
Хриси: Незнам какво виждам... То става много бързо.. когато става добре виждам едно префвектно кацане и съм доволна .Чувството е чудесно.

WB: Фрирайд или фристайл?
Хриси: Фристайл за сега... Фрирайд в бъдеще.

WB: Състезания или просто за удоволствие?
Хриси: А защо състезанията да не са удоволствие? Аз много харесвам състезанията, събираме се много хора, има музика и атмосверата е чудесна. Вече има няколко парка, но когато започнах да карам нямаше и хубави скокове и уреди имаше общо взето по разни евенти.

WB: Любимо място за каране?
Хриси: Ох незнам... те местата за каране постоянно се променят (Разни нови паркове и тн.) Стига да има нещо за каране и приятели винаги става забавно.

WB: А с кой най-обичаш да караш?
Хриси: Щом съм със прятели е хубаво, а в планината има много приятели, запознавам се и с много нови хора. Ники и Киро винаги ме надъхват а и много сме карали заедно (най-вече кънки). Харесвам да карам и с други момичета, въпреки че това става рядко.

WB: Пробвала ли си да караш сноуборд?
Хриси: Ооо даже се качих на паничката до горе!! Иначе ми е малко трудно да реша с кой крак напред.... Хич ме няма, но бих се позабавлявала някой път да се науча.

WB: Лятото караш блейдове. Кое беше първото – блейдовете или ските?
Хриси: Блейдовете бяха първи.. после ските май ги изместиха, малко ми липсват и мисля пак да почна да карам само да намеря време покрай малкия. Атмосверата на рампата ми липсва най-много. Там всички са като едно семейство, най-хубавите ми моменти са били там.

WB: Какво обичаш да цъкаш с тях – стрийт или рампа?
Хриси: Основно рампа.

WB:
Имаш ли друго любимо хоби?
Хриси: Занимавам се с графичен дизайн, рисувам и разни такива. От скоро и с бебета се занимавам хах :)

WB: Ако имаше възможност да заминеш още сега на някъде, къде ще отидеш и защо?
Хриси: Някъде в Алпите. Има много места за каране и ми харесват зелените поляни, кравите и колко е чисто и спретнато.

WB:
Сега като си вече „МАМА“ ще мислиш ли повече като се мяташ от някой скок?
Хриси: Със сигурност. Сега като има някой, който да зависи от мен лежането в болница за по-дълго време не е желателно хахах. Но аз и до сега винаги съм гледала да премислям нещата. Никога не съм се мятала ей така да видя какво ще стане, предценявам дали мога да направя даден трик и тогава го пробвам.

WB: Като порасне малкия Емо на какво ще го качите – на ски или на сноуборд :)
Хриси: Ех това е спорно. Аз ще го уча на ски, пък баща му да го учи на сноуборд. В последствие сам да избира.

WB: Какво ще кажеш на момичета, които все още не са пробвали да карат ски?
Хриси: Ако имат желание няма защо да не опитат. Ски или сноуборд – и двете носят много положителни емоции! Но да карат ски по-добре – да си имам компания :)

WB: За какво мечтаеш?
Хриси: Ако ме беше попитала преди година-две щях да кажа „Да замина някъде, където да мога да карам повече (да има по-добри условия)” Сега, обаче  нещата са различни... Може би да продължа да се занимавам със ски, да карам кънки отново... Емо да е все така прекрасен :) ... Да свърши ремонта вкъщи хаха... Да започна собствен бизнес...

WB: А имаш ли сбъдната мечта?
Хриси: То май не е мечта, понеже винаги съм знаела, че някой ден ще се случи, но да имам дете (и семейство) е сбъдната мечта :)

WB: Ще участваш ли в следващото ни предизвикателство? Обещаваме да е много забавно :)
Хриси: Защо не :)

WB: Кажи нещо на хората, които четат това сега.
Хриси: Благодаря, че го изчетохте до края и дано не ви е било скучно :)

WB: Благодаря ти Хриси!
Хриси: Благодаря и аз!

Галерия:
     
     
   
лонгборд уроци