SHRED каски и маски - дизайн и функционалност от райдъри за райдъри
01.03.2014

Този сезон Фати имаше късмета да бъде спонсосирана от “SHRED” – европейска компания, създадена от легендата и четирикратен олимпийски шампион Ted Ligety, която произвежда висок клас каски и маски, създадени специално от райдъри за райдъри. След тестове при всякакви условия, Фати реши най-накрая да напише review за каската и маската, които тя си избра за каране, а именно: Shred Tastic Pastel и Shred Half Brain Helmet.

shred komplekt

„Първото нещо, което ме грабна при избора на каската и маската ми бяха дизайна и цветовете – нали съм момиченце. Макар SHRED да предлагат и маски с огромни плаки, аз се спрях на среден вариант и избрах Shred Tastic Pastel – има много добра периферия, супер готина огледална плака, а и перфектно си пасва с каската, която избрах.

В процеса на каране, обаче, видях, че зад красивия дизайн и свежи цветове има нещо много повече – супер функционалност. Сигурна съм, че може да звучи преувеличено и да не ми повярвате – обаче тази маска не се е запотявала НИТО ВЕДНЪЖ. Вече съм карала с нея докато вали сняг и е влажно, карах на сух студ, на жега, на дъжд – при всички условия маската е наистина перфектна, което е най-големият подарък за мен, след като няколко сезона се мъчих със запотени и заледени маски, които колкото и да сушиш все ще се запотят пак, при това на най-лошото място, в най-неподходящия момент. Както и да е – това е в миналото.  Причината маските на SHRED да не се запотяват е в патентованата от марката NoDistortion технология, която се явява под формата на микропорест филтър, намиращ се между двете части на плаката на маската. Той не позволява на влагата да влезе между плаките на маската и VOILA! – маската не се поти. Съвсем просто и гениално решение, което работи. (вижте на снимките долу)

Освен това маската има 100% UVA/UBV/UVC защита, хипоалергична лента и е подходяща за всякакви каски. Доста удобно. Прилагам ви няколко снимки на моята маска, на която още не мога да се нарадвам достатъчно:

shred_goggles_1

Върху кутията си, изработена от рециклирана хартия

shred_goggles_2

Уплътненията, както и сладкото лилаво лого върху маската

shred_goggles_3

Синята хипоалергична летна от вътрешната страна на маската пази чувствителната кожа около очите чиста и защитена, а червената, нищожно малка, точка в долния десен ъгъл е именно магическият микропорест филтър, който не позволява на маската да се запоти.

Освен маска, от SHRED бяха така добри да ми дадат и каска. Да си призная, досега не бях карала с каска. Мислех си, че е неудобно и че няма да изглеждам “cool”, че каската ще ми тежи и пречи. Вече не. След като взех каската прекарах много време носейки я (дори и вкъщи. това всички момичета го правим, като си вземем нова екипировка – да си знаете)

Няколко неща, които веднага ми направиха впечатление: каската е много лека, има предпазители за нежната кожа при  брадичката и не я протрива, учишките й се махат, има добро проветрение и най-удобното – може да се затяга и отпуска. Сама мога да си избирам дали да карам с шапка или не, тъй като каската позволява и двете. Вътрешната й страна е снабдена със Second Skin технология, която се адаптира към главата ни и прави престоя с каската максимално комфортен. Освен това се се маха лесно и се пере, за да е винаги чисто и приятно.

Това обаче само на пръв поглед. Истината е, че зад каските на SHRED стоят доста по-солидни технологии, от това, което аз забелязах на първо време. SHRED каските са единствените в света, които имат вградена IceDot технология – тя позволява да регистрираме онлайн каската си и да я „програмираме“ да алармира роднините ни в случай на сериозно падане върху глава. Всяка  каска има уникален идентификационен номер, който се регистрира в сайта на IceDot, където можем да въведем телефонния номер на някой с когото караме или роднина. В случай на удар в главата, каската изпраща съобщение до вече въведения номер,  използвайки вълните, които използват и мобилните ни телефони, и алармира приятелите ни, че нещо се е случило и имаме нужда от помощ.

Освен всичко, което вече изброих, каската е супер красива и си заслужава да ви покажа няколко снимки, за да се убедите в това:

shred_helmet_1

Върху кутията си, която също е с много сладък дизайн и отново е изработена от рециклирани материали

shred_helmet_2

Гърбът на каската

shred_helmet_3

Удобният механизъм за затягане и отпускане  – буквално с 1 движение

shred_helmet_4

И най-хубавото - на път за каране

Огромни благодарности към Totem Sport - SHRED Bulgaria за оказаната подкрепа и добро отношение."

Продуктите на SHRED може да намерите в StormShop, както и във фирменият магазин на марката на бул. "Черни връх"


Галерия:
лонгборд уроци