Интервю с Мишел Радоева за WB
07.03.2014

Мишел се нареди на второ място в нашия конкурс със зимна снимка и събра цели 1 168 харесвания.

Тя много обича зимата и сноуборда и за това търси алтернатива за каране и през лятото. Така намира своята нова страст - маунтинборда!

Вижте какво ни каза тя:

WB: Представи се с няколко думи:
Мишел: Името  ми е Михела Радоева или както повечето ме познават като Мишел Радоева. На 19 години съм от град София.

WB: Как се запали по маунтинборда?
Мишел: Много ми хареса карането на сноуборд, особено като съм с приятели, които те надъхват по всякакъв начин. В един момент дойде лятото, снегът изчезна и аз реших, че трябва да си намеря алтернативен вариант на сноуборда. Пробвах скейт, пребих се като куче, опитах и лонгборд, но не ми изглеждаше достатъчно стабилен.

Един ден се рових  в интернет и попаднах на нещото наречено „Маунтинборд“. Мисълта, която ми мина през  главата беше: „Искам го, това е перфектната лятна дъска за мен“.

WB: Каква е разликата и какво е общото му с другите дъски?
Мишел: Общото е, че прекарваш време с идиоти или известни още като твои приятели, спортуваш и естествено получаваш стандартни екземи от вида Асфалтови,Тревни или Кални. Разликата, може би, е че маунтинборда предимно се кара в планината, офроуд, където има камъни, кал, там може да ни намерите!

WB: Разкажи ни някоя наистина интересна история с любимата ти дъска.
Мишел: Може би как се нучих да правя слайд по асфалт.

Бях на морето и си се засилвах по едно склонче, но още не можех  да спирам. И така на горе на долу, докато пред мен не се появи бус, който нямаше намерение да спре. Бях без ръкавици, а повечето знаят, че не е готино да спираш  с голи  ръце хахах болеше, но за сметка на това се научих да спирам. Естествено след 3 месеца слайдене само по асфалт нямах гуми, но това е друга тема.

WB: Състезаваш ли се?
Мишел: Силно казано е да се състезавам, но взех участие в първото световно състезание по маунтинборд в Сърбия. Да, прибрах се със контузии, но се запознах с уникални хора, някои от които професионалисти.

WB: Къде тренирате?
Мишел: Предимно в Южен или Западен парк или извън София, където има хубав наклон с тревичка и камъни :)

WB: Има ли много други момичета?

Мишел: В България има още една мацка, която кара-Ани (Зомби), но по света има много момичета, които карат и с голяма гордост мога да кажа, че ги познавам и че съм карала с тях: Мартина Липолис (Martina Lippolis), Клои Чю (Chloe Chew), Соня Николау (Sonia Nikolau), Ерика Пинтеа (Erika Pintea), Клаудия Сарели (Claudia Sarelli), Лаизе Маримото (Lais Marimoto), Наташа Черникова(Natasha Chernikova)

WB: Караш ли и други дъски? Какви?

Мишел: Зимата карам сноуборд, а иначе се мъча с лонгборд. Миналото лято пробвах сърф, много ми хареса. Общо взето искам да пробвам да карам всички възможни дъски.

WB: Разкажи ни нещо смешно

Мишел: Две птички си летели и се карали коя да бъде в средата

WB: Какво би посъветвала момичетата!

Мишел: Да продължават да карат, а тези които не са почнали още да почват.

С желание и воля всичко могат да постигнат!

Галерия:
     
лонгборд уроци