Ride 4 Vitosha
01.04.2012

За много от нас Витоша има сантиментална стойност. Там сме направили първото си спускане, запознали сме се с много приятели и сме прекарали едни от най-хубавите си зимни моменти. За мен лично сезона винаги започваше там и свършваше пак там. Имало е случаи да караме до юни докато хората вече отдавна си мислят за морето. Незнам, където и да карам, когато съм на Витоша се чувствам като у дома си.

Днес се качихме да подкрепим нашите приятели от инициативата „Карай за Витоша“.  И точно за 1-ви април времето си направи шега и ни върна отново зимата! Горе валеше на парцали и колкото и невероятно да звучи имаше чисто нов пухкав сняг! И така успяхме да покараме не на шега, без лифтове, на чисто новия навалял като по поръчка сняг!

“Карай за Витоша” е идея,  която подкрепя опазването на природата на Витоша и всички други планини в България. Тя обединява скиори, сноубордисти и любители на планината, които:
1. Искат Българската природа да бъде пазена, а не продадена!
2. Са против изнудването на държавата от офшорни фирми!
3. Настояват да не се приемат промени в Закона, които да улеснят застрояването на горите!

За да остане Витоша естествен и любим курорт на столицата, то хората, които живеем в града, трябва да сме горе, да караме и да се грижим за планината!

"Карай за Витоша" е кратък филм, който разказва за проблема на планината през настоящия сезон 2011-2012. Филмът изразява гледната точка на скиори, сноубордисти и любители на планината. Той призовава всички да се замислят над този казус и да заемат своята позиция в подкрепа на Българските планини.

 

Карай за Витоша from Ride 4 Vitosha on Vimeo.

Галерия:
     
     
     
  
лонгборд уроци