Интервю с Баса Стевулова, прорайдър на Roxy, ексклузивно за Wildberries
06.04.2012

English version HERE

Тя е талантлива, секси и отдадена на сноуборда – всички тези качества я правят една от най-добрите карачки на Европейската сноуборд сцена.
Башка беше в България през 2007г. за Loop Rail Strike. Надяваме се да дойде пак в България и да покара с нас отново....

WB: Здравей Башка. Много се радваме да представим толкова отдадено момиче като теб на момичетата в България. Разкажи ни как започна със сноуборда?
Башка: Започнах със ски, както всички и познайте… на 13 годишна възраст майка ми ми подари първия ми борд. Спомням си как написах FAKE по целия нос хахахха. Две години по-късно ударих първия си рейл и скочих на първия си скок….и така се започна :)

WB: Какъв е сноуборда в Словакия?
Башка: Имаме невероятни планини. Винаги се старая да отида до Ясна, когато има паудър, защото е невероятно място за фрирайд. С парковете с сложна работата – има ги, добри са, но ако искаш да прогресираш трябва да караш някъде в чужбина.

WB: Кой ти повлия най-много да започнеш със сноуборда?
Башка: Хората, с които карам и моя приятел. Той може най-добре да ме мотивира.

WB:
Пътуваш много. Къде си сега.
Башка: Сега съм си вкъщи с моя приятел. Бях в Исландия за 3 седмици, след това снимахме с  Roxy в Австрия, бяхме в Салбах за Roxy Snow Pro и къде ли още не*…..така че се наслаждавам на времето вкъщи преди да потегля отново.

*Башка и останалата част от крюто бяха в Македония, Попова шапка, вижте видеото от там:

Liptrip episode#3: "MACEDONIA" (aka FYRM) from Lipstick Productions on Vimeo.WB: Пътувала си до някои много екзотични дестинации през последните години – Турция, Мароко, ..... Кажи ни как се чувстваш да обикаляш света
Башка: Толкова съм благодарна на това, което имам. Да обикаляш света е най-доброто училище, което можеш да завършиш.

WB: Тогава кое е любимото ти място за каране и с кой??
Башка: Няма много значение къде си, а с кой си! Е разбира се и метеорологичните условия са важни :) Така че, където има много сняг и приятели наоколо и аз съм там. Обичам да карам с Ейми Фюлър (Aimee Fuller), ако не е на мисия хахаххах и с Ана Румиха (Ana Rumiha)

WB:
Кажи ни нещо за  “5 more minutes, please.” Какво е чувството да си част от Lipstick Production? И какво беше по-специялно за теб в този филм?
Башка: Страхотно се чувствам да бъда част от всичко това! Обожавам филма и много се радвам, че работим по още един този сезон .

WB: Може ли да ни кажеш как протича един твой ден?
Башка: ОК. Ще Ви разкажа как минава един снимачен ден:
Става се рано, това е 100% сигурно. Тръгваме 8.30 и прекарваме цял ден в планината, оглеждаме за спотове, построяваме нещо и го караме. Снимаме и малко продукти. Тръгваме си обратно към 5, ядем и лягаме. И на следващия ден – отбово 
Разбира се ако карам за себе си сценария е различен хахахах..

WB: Как се поддържаш във форма, когато не караш?
Башка: Тренирам много с моя приятел. Той е “CrossFit” треньор и знае идеално какво е подходящо за мен и върху какво имам нужда да работя. Така че винаги, когато съм си вкъщи сме в залата.

WB: Кой е първия ти спонсор и как започнаха да те спонсорират?
Башка: Беше NIKITA и въобще не ми се вярваше, че си взимам нещата без пари. Година по-късно получих обаждане от Маркетинг мениджъра на ROXY за Чехия и Словакия и се споразомяхме.  Карам за Roxy вече 7 години. Лудница! хахаххахахх

WB: Най-як момент от карането?
Башка: Когато преодолея страха си да пробвам нещо, което не съм и не съм сигурна, че ще стане, пък то накрая става  .

WB: А най-лош?
Башка: Когато всички около мен са супер надъхани, а а з нямам никаква мотивация. И разбира се когато падам и получавам контузии.

WB: Кое за теб е най-якото място за каране през лятото?
Башка: За мен перфектното лято е без каране  Обичам лятото и предпочитам да си дам почивка от снега тогава. Това е важно, защото после като се върнеш на снега си по-мотивиран и надъхан.

WB: Какво друго тогава правиш през лятото? Знам, че хобито ти е сърфа.
Башка: Да, обожавам сърфа и бих прекарала цялата година в обикаляне и сърфиране. Но само си мечтая за товаt  . Ходя по фестивали лятото, когато не съм на океана и се опитвам да прекарам колкото може повече време със родителите и приятелите ми .

 

Summer 2010 in Hossegor from basa stevulova on Vimeo.

/>
WB: Къде си карала сърф?
Башка: Всяка година съм във Франция, Хосегор (Hossegor), защото имам много приятели там, а и Quiksilver и Roxy имат къща за карачите си, където можем да отсядаме, а и организират лагери от време на време, на които трябва да помагаме. Преди няколко години бях в Коста Рика и с удоволствие бих се върнала отново в Централна Америка.

WB
: Ти беше в България 2007-ма година за Rail Striken 2007.  Хареса ли ти?
Башка: Знаеш ли, че не съм идвала в България оттогава…? Даааа  беше доста отдавна и много ми се иска някои ден пак да дойда и да покарам малко паудър. Тази  година на Балканите имаше мнооогоооо сняг!

WB: Кажи нещо на хората, които четат това сега.
Башка: Ако сте стигнали до тук значи сте го прочели цялото. Благодаря ви за отделеното време. Надявам се да не съм ви отегчила хахах

WB: Благодарим ти Башка. Много ще се радвам де те видим отново в България и да покараме заедно. Между другото и ние имаме места за сърф :).

Башка: THANK YOUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

http://www.facebook.com/pages/Basa-Stevulova/208434042528304

http://snowbroader.eu/category/problogs/problog-riders/basa/

Галерия:
     
     
    
лонгборд уроци