Борисовата градина ще се раздвижи с Jam on it!
17.04.2012

Тазгодишното издание на международия младежки фестивал за улични танци и градска култура у нас - Jаm On It ще се състои между 20 и 22 април. За пръв път в историята на фестивала ще бъде албослютно безплатно и входът ще е свободен за всички събития от основната програма

Всяка година фестивалът представя някои от най-големите и легендарни фигури в уличните стилове от цял свят, които споделят опита, знанието и вдъхновението си с родните танцьори.

В основния ден на фестивала 21 април (събота) в района около Лятната естрада ще бъде изграден специален парк за забавления, съвременни градски изкуства и преди всичко танци – брейк, хип-хоп и хаус.

Събитията там започват още в 14:00 часа, а емоциите ще бъдат подклаждани от танцови демонстрации, шоу изпълнения и батъли между най-добрите формации от цяла България и Европа.
Настроението ще се покачва с директните елиминации, а победителите, освен парични и предметни награди, ще получаат и солиден отскок за световните шампионати.

Всеки, който пожелае, ще може да се включи и в уроците по различни стилове улични танци. Ще има много яка музика от фънк, хип-хоп, соул, джаз та до хаус, а зад микрофона ще се излизат бийтбокс и фристайл изпълнители.

Петъчната вечер (20 април от 18:00 часа) ще бъде посветена на графити културата – с отворен уъркшоп и филмова прожекция, а в неделя следобед (22 април от 14:00 часа) JAM ON IT 2012  завършва с майсторски класове по хип-хоп и хаус, които са и единствената платена част. След 22:00 часа купонът всяка вечер ще продължава в близки клубове, които предстои да бъдат обявени, както и фестивалните локации за петък и неделя.

Пионерът в хаус танците Калийф Селърс от Ню Йорк и един от най-големите графити артисти на Германия – Пабло Фонтание а.к.а Омбре ще бъдат специални гости тази година.

Калийф Селърсе е от емблематичните улични групи Моп Топс и Денс Фюжън. Той е сред основоположниците  в стила хаус танц, който се появява през втората половина на 80-те, в пост-диско ерата в клубовете на Чикаго и Ню Йорк.

На 21 април (събота) той ще оглави съдийската тройка на основната сцена на JAM ON IT в Борисовата градина, a на следващия ден (22 април) ще води два майсторски класа за хип-хоп и хаус танци в Sofia Dance Palace (басейн Спартак). Таксата за участие е 20 лв. за единия и 30 лв. за двата, като е необходима предварителна регистрация на registration@jamonit.bg.

Вторият специален гост на фестивала е Пабло Фонтание, по-известен като Омбре и като автор на уникалните герои в анимационен стил, които се подвизават по улици и стени къде ли не, включително и на една стара къща в Смолян. Неговият открит урок по графити от 18:00 на 20 април (петък) ще сложи начало на JAM ON IT 2012 в парти център 4 КМ.

За повече информация:

jamonit.bg

Галерия:
     
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци