Red Bull Soapbox България
01.10.2014

Само преди няколко дни се проведе за първи път Red Bull Soapbox в България! Това е национално състезание, което обединява хората с бензин в кръвта в еднодневна надпревара със самоделни колички. Всяка една от тях се задвижва само с творчерския дух на участниците, от тяхната оригиналност и желание за състезание.

В него трябва да се измислят и конструират невиждани досега колички, които използват за гориво единствено силата на участниците от съответния отбор.
Първо издание се провежда в Белгия през 2000 г., а след това се разпространява  в над 20 държави.
Журито беше в състав Оги Начев, Веселин Овчаров, Александра Жекова, Миленита, Деян Донков и водещите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека, които връчиха наградите на трите най-добри отбора, заедно с две специални награди.

Първа награда отиде за проектът HIGHKARUS 120, като екипът зад него ще има привилегията да получи организирано пътуване на отбора до Red Bull Street Style в БРАЗИЛИЯ през ноември 2014.
Отборът на RECYCLE BIN отнесе среброто, като тяхната награда ще е организирано пътуване на отбора до Red Bull Air Race в Австрия или посещение на Hangar-7.
Третата награда отиде при OSELLA SOAPBOX RACE CAR, като отборът ще получи 8 VIP билета за шоуто Night of the Jumps в столичната зала Арена Армеец.

Нашия екип подкрепяше през цялото време KOCH Mobila-a, който за съжаление претърпя поръжение в една от сламените баки иначе беше един от претендентите за победа!

Виж те всички снимки на нашата Facebook страница!

Снимки: Kemp

Галерия:
лонгборд уроци