Призив за помощ - да спасим Ивалена
20.11.2014

Призив за помощ за лечението на поредното дете, чийто родители нямат достатъчно средства, за да го спасят, се разпространява в социалната мрежа Фейсбук. Детето, за което става дума, се казва Ивалена и е на 7 години.

Ивалена страда от изключително рядко заболяване – АВТОИМУННА ЕПИЛЕПСИЯ в комбинация със ЗАХАРЕН ДИАБЕТ ТИП 1. Има само 6 подобни случая в целият свят...
Близките и организират множество интелигентни инициативи, за да съберат средства за лечението и.
https://www.facebook.com/SAVEIVALENA

Лекарите в България направили всичко възможно, но се оказали безсилни. Родителите потърсили лечение в чужбина, но поради рядкостта и сложността на заболяването много чуждестранни клиники отказали да се заемат с този случай. Само един институт по имунобиология и клинична биология в Мюнхен се заел с лечението на детето и лекарите там успели да му помогнат, разказват родителите. Ивалена трябва да ходи на всеки три месеца в тази клиника в Мюнхен, като курсът на лечение струва 15 хил. лв. Родителите нямат възможност да съберат сами такава голяма за тях сума на всеки три месеца, а българският Фонд за лечение на деца в чужбина им е отказал помощ.

За малката Ивалена тече дарителска кампания. На 21 ноември, в София ще бъде организирано и благотворително парти за събирането на средства за нейното лечение. Повече информация за него на https://www.facebook.com/events/1585698638326657/

Благодарим ви, че дарявате здраве на Ивка – дори сума от 10 или 5 лв., приведени в банката или по пейпал ще я доближават все по близо до общата цел – възможност на Ивето за лечение.

Номерът на банковата сметка е:

BG38UBBS80021099761130 при банка ОББ
BIC – UBBSBGS

Титуляр на сметката е майката на детето – Антоанета Станкова Гергинова.
PayPal acount: spasi_ivalena@abv.bg

Галерия:
лонгборд уроци