Wildberries Freestyle Snowboard Workshop част от Световния Ден на снега в Боровец - 17.01.15
14.01.2015

На 17 януари 2015 (събота) в Боровец отново ще отпразнуваме Световния ден на снега. Това е четвъртото издание на глобалния снежен празник, който с всяка изминала година събира все повече привърженици и участници по целия свят.

И понеже и ние много обичаме снега, първият ни уъркшоп за тази година ще бъде именно на този ден!

Елате да се позабавляваме заедно, да покараме, да научите някой нов трик и да си прекарате един як слънчев ден в планината :)

И понеже децата са едни от хората, които най-много обичат снега - специално за празника дневните лифт карти за деца до 12 години ще бъдат на символичната цена от 1 лев. Вратите на детския снежен парк Борокидс ще бъдат отворени за най-малките гости на курорта, които ще получат безплатни екипировка и уроци.

Възможност да направят своите първи стъпки в ските и сноуборда ще имат и по-големите - безплатно обучение ще бъде предоставено на начинаещи скиори и сноубордисти от всички възрасти от ски и сноуборд училище “Бороспорт”.

Целта на Световния ден на снега е да мотивира децата между 4 и 14 години да се запознаят и да заобичат зимните спортове и снежните забавления.

Събитието се провежда всяка година по инициатива на Международната федерация по ски – FIS, а Боровец е сред курортите, които участват в празника от самото му начало.

Тази събота “отваря врати” за сезона и фристайл паркът на Боровец – Промо Парк Бороспорт, който се намира в централната част на курорта, срещу хотел “Рила”. Там ще Ви чакаме ние и екипът на Парка, за да ви помогнем да откриете една друга страна на сноуборда, а именно Freestyle-a!

Празникът ще започне с кратка презентация от страна на Ски Патрулите на Бороспорт, които се грижат за безопасността по пистите на курорта и които ще подготвят най-малките любители на спорта и планината за адекватно и безопасно поведение по пистите.

И това не е всичко. Ще се проведе още една инициатива с цел популяризиране на ски спорта сред българските деца.

Това е програмата “Научи се да караш ски”, която се организира от Министерство на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, и със съдействието на Българската Федерация по Ски. Тя е насочена към деца от 1 до 4 клас и цели да запознае малчуганите с магията на белите спортове.

Очакваме Ви в Боровец на 17-ти (съб.)! Доведете и приятели!


Програма:
10.00 – 15.00: Забавления в детски снежен парк Борокидс
11.00 – 15.00:  Уроци по ски и сноуборд за начинаещи
11.00 – 12.00 и 13.00 – 14.00: Фрийстайл демонстрации в Промо Парк Бороспорт
12.00 – 13.00 и 14.00 – 15.00: Безплатни уроци по сноуборд фрийстайл

Галерия:
лонгборд уроци