Reach your limits с Кирил Николов - Дизела
16.01.2015

Един от най-добрите планински бегачи на България – Кирил Николов - Дизела, прави опит да постави нов рекорд в изминаването на легендарния маршрут Ком-Емине. Той има за цел да изтича 600-те километра по билото на Стара планина за по-малко от 5 дни.

Освен стръмните планински пътеки, проливният дъжд и лепкавата кал, Дизела трябва да премине през бариерите на собственото си съзнание, да преодолее дълбоки страхове, да приеме болката и изтощението. Докато не се изправи пред най-тежката дилема – да се откаже или да отиде отвъд границата на собствените си възможности.

Ком-Емине е най-дългият туристически маршрут в България. Той прекосява страната по билото на Стара планина – от връх Ком, чак до брега на морето.

Ком - Емине е истински маршрут - легенда. Носят се слухове за много рекорди – 5 дни, 7 дни, 20 дни. Сякаш с времето всеки измерва силата си и до колко е превъзмогнал инстинкта си за самосъхранение. Факт е, че обикновено разстоянието от 600 км и 14 600 м денивелация отнема около 20-25 дни. През август 2014 Кирил Николов-Дизела се опитва да постави нов рекорд: Ком-Емине за по-малко от 5 дни.

Най-важното обаче тук не е времето, което Дизела иска да постигне.

Най-важно е пътуването, което ще му помогне да опознае себе си, да открие истинската си сила и това, което всъщност го движи напред. Защото излизайки от зоната си на комфорт, в планината, сред дивото, можеш да усетиш живота си по
напълно нов начин.

Вижте трейлъра на филма, посветен на събитието.

 

Премиерата на филма, посветен на тежкото предизвикателство пред Николов, ще бъде на 18 февруари и ще е част от програмата на Xco Film Fest & Banff Mountain Film Festival World Tour.

По време на фестивала ще бъдат показани и други български и чуждестранни филми за екстремни спортове и преживявания.

Повече на http://reachyourlimits.com/

ПРЕМИЕРА на XCo Film Fest 2015: https://www.facebook.com/events/848722008504676/?fref=ts

режисьор: Димо Петков
сценарист: Ивелина Гичева
продуцент: Димитър Димитров
изпълнителен продуцент: Христо Петков
копродуцент: Кръстьо Ламбев
оператори: Александър Александров, Димо Петков, Живко Жечев, Ивелина Гичева, Мирослав Живков, Христо Петков
монтаж: Димо Петков
музика: Георги Стрезов
звуков дизайн: Любомир Гошев
цветови корекции: Concept studio
графичен дизайн: Иван Иванов

Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци