Red Bull Fragments - фрийстайл сноуборд събитието на сезона
20.1.2015

 

Доста шум се вдигна около Red Bull Fragments, но ако си от малкото, които все още не знаят достатъчно за фрийстайл сноуборд събитието на сезона, то тази статия е за теб. 

 

Важното да знаеш е, че всички, които се интересуват дори малко от сноуборд, тази събота ще бъдат на Боровец, за да гледат наживо Red Bull Fragments. Поканени са доста европейски про-та и, както и най-добрите нашенци, за да нагледно видим що е то street snowboarding. Четете надолу, за да видите и платформата, върху която ще карат момчетата, както и останалите детайли около събитието.

 

Ето какво споделят и от Red Bulll: 

 

"На 24 януари най-доброто от градската среда ще бъде пренесено на Боровец благодарение на RED BULL FRAGMENTS.

 

Трасето ще бъде смайващо: две линии с по осем и пет уреда, класически „stairs сетъп“ и високоскоростна секция. Това ще бъдат арената за „игра“ на елита на българската и европейска фрийстайл сноуборд сцена.

 

Едно състезание, 35 участници сноубордисти и още 5 с wild cards, един уникален сетъп и четирийсет различни комбинации от линии – това е RED BULL FRAGMENTS. То е първото по рода си състезание у нас, в което местни и чуждестранни фрийстайл карачи ще имат шанса да премерят силите си в отворена Rail Jam сесия.

 

Предварително поканените български и чуждестранни сноубордисти ще бъдат оценявани от не кого да е, а от полската „машина“ и атлет на Red Bull в ролята си на гост-жури Wojtek “GNIAZDO” Pawlusiak, и от известния олимпийски съдия от Сочи – словенецът Iztok Sumatic.

 

Форматът на събитието (отворена Rail Jam сесия) позволява всеки състезател сам да избира броя и сложността на линиите си – кога, колко и какви „трикове“ да извърши в определената времева рамка на сесията, без фиксиран стартов ред.

 

Зад уникалната комбинация от рейлове, wallride-и и стълби стоят A team, които заедно с Gniazdo, са се погрижили за изготвянето на трасе от световно ниво.|
 red-bull-track

На почетната стълбичка ще се качат 3-ма състезатели, а първенецът ще получи голямата награда на RED BULL FRAGMENTS,за която може да прочетете в този пост от приятелите ни от Whiteroom.

 

Следете страницата на събитието, в която ще бъдат публикувани актуалните новини и детайли относно програмата, участниците и голямата награда, както и конкурса за снимки и видео. http://on.fb.me/1BAyhXX"

 

fragments-flyer

Беритата сме там. А вие? 

Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци