Bulgaria Rookie Fest - Пампорово
22.01.2015

От 30-ти януари до 1-ви февруари един от любимите ни курорти - Пампорово - ще бъде домакин на едно от най-очакваните събития за годината.

Пампорово Rookie Fest е едно от най-яките събития на родната фрийстаил сноуборд сцена, защото дава възможност на много деца и младежи да покажат уменията си и да се изправят срещу едни от най-добрите сред своите връстници!

Ще се радваме да има все повече такива събития, насочени към по-малките карачи, защото те са бъдещето на българската сноуборд сцена!

Нашите приятели от Пампорово ни споделлиха, че готвят и доста силно събитие за жените и може да очакваме присъствие на момичета от доста висок ранг, но за това по-късно... :)

Призоваваме всички малки момичета, които обичат фрийстайла да се включат и да станат част от това събитие! Определено ще им бъде полезно и ще има какво да научат и да прекарат едни незабравими 3 дни!

Състезанието е част от World Rookie Tour, а Пампорово е една от общо 11-те дестинации, в които ще се проведе турнира и благодарение на него България се нарежда рамо до рамо със страни като Япония, Австралия, Австрия, Чили, Италия, Швейцария и др. Състезанието се организира под пaтронажа на Световната сноуборд федерация и тази година ще бъде 10-тото му юбилейно издание.

Тази година Световния Руки тур има 3 Балкански спирки: България, Румъния, и Гърция. Това ще даде възможност на българските млади карачи да участват с много по-малко разходи в 3 кръга от тура. П - See more at: http://www.whiteroom.bg/hellas-rookie-fest/#sthash.m4PAUjHy.dpuf

Тази година Пампорово е една от 3-те Балкански спирки: България, Румъния и Гърция, което ще даде възможност на българските млади карачи да участват с много по-малко разходи в 3 кръга от тура.

В България децата и младежите ще могат да се състезават в две от най-атрактивните дисциплини в сноуборда – слопстайл и халфпайп.

Съботния ден е отреден за финалите по слопстайл, а в неделя ще се проведе състезанието по халфпайп.

В оспорваната надпревара могат да се включат деца и младежи до 18 годишна възраст.

Основни претенденти от родна страна са миналогодишния победител в състезанието Константин Славов, Анастас Сунков, Симеон Митрев, Борислав Стоянов, Стефан Вангелов, Бетина Кючукова, Михаела Варошкина и др. Друг основен претендент е Камен Петров, който представлява местния отбор на Pamporovo-TRS и е единственият българин, който се състезава от самото начало на тазгодишния Световен Сноуборд Тур. На първият тур в Ливиньо той се класира 13-ти от 48 състезатели. Всъщност можеше и още по напред да бъде, ако не беше абсурдно ниската оценка, която му постави съдията на последния скок, но за съжаление няма как да се оспори решението му :)Наградите са много - 2 билета до Хелас rookie fest, 2 билета до финалите на Ишгил rookie tour finals, 2 уейкборд кемпа на нашето Черноморие, 2 байк кемпа на bike park Pamporovo, награди от Protest, TRS, Contrabanda, Pamporovo, 1 All inclusive двойна стая и лифт карти за другото така очаквано събитие Pamporovo Freestyle Open 7-15 Март 2015.

Финалите на World Rookie Tour 2015 ще се състоят на 7-12 април в Ишгил - Австрия.

Вижте малко кадри от миналата година:

Програма:

29 Януари
12:30 – 20:00 - Регистрация
17:30 - Техническа конференция
18:30 - Парти за добре дошли

30 Януари
10:00 – 12:30 – Тренировки Слопстайл
13:30 – 15:00 – Тренировки Халфпайп
16.30 – Техническа конференция
17:00 – 20:00 - Културно-развлекателна разходка из региона

31 Януари
10:00 - 11:00 - Тренировки Слопстайл
11:30 - Квалификации Слопстайл
12:30 – Финали Слопстайл
14:30 – 16:00 – Тренировки Халфпайп
17:30 - Техническа конференция Халфпайп
19:00 – Игри и запавления

01 Февруари
11:30 – 12:30 - Тренировки Халфпайп
13:00 - Квалификации Халфпайп
14:30 - Финали Халфпайп
20:00 – Парти за закриване на събитието

Очакваме Ви на Памповоро, защото там има за всеки по нещо :)

Галерия:
 
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци