Surfrider Foundation Sofia - 3 плажа почистени!!!
09.04.2015

2 дни, 3 плажа (Алепу, Липите, Шкорполовци), 350 чувала с боклук, 120 доброволци, 2 делфина, много слънце, вятър, пясък, загорели нослета и доволни усмивки...

И ужасно много боклук!

За пета поредна година нашите приятели от Surfrider Foundation Sofia, с подкрепата на доброволци, организираха почистване на плажове по Черноморието.От първото почистване през 1995 г. досега, глобалната кампания Ocean Initiatives се е превърнала в забележително събитие, признато за една от най-големите граждански еко мобилизации. За тези 20 години са организирани повече от 7800 почиствания по целия свят. През 2014 г. се случиха 1317 събирания на отпадъци в 28 страни с помощта на над 43000 доброволци.

В България инициативата се отразява вече пета поредна година, като броят на доброволците непрекъснато расте и се организират почиствания на крайбрежни зони като плажовете Паша дере, Фичоза, Поморийско езеро, устието на р. Велека, к-г Делфин, плаж Почивка (Варна), Аспарухово, Липите, Иракли, Камчийски пясъци, яз. Панчарево и много други.

На прага на 20-ата годишнина на инициативата Surfrider Foundation Europe поставя акцент върху начина, по който обществото ни консумира, защото в края на краищата всеки един продукт се превръща в отпадък. Ако всеки един от нас се замисли за последствията, които тези отпадъци могат да предизвикат за морската среда, бихме могли да реагираме чрез потребителските си навици и да намалим навреме тази неестествена намеса.

Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци