Go skateboarding day 2015
29.06.2015

"Денят беше 21 юни, а времето дъждовно и мрачно...."

Ето какво се случи на Go skateboarding day 2015.

Текст: Лозьо Димитров

"...Въпреки това никой от нас не изгуби надежда и най вече вяра в прогнизите за времето.

За това, а може би и от чист късмет, още към 13:00 часа спря да вали и в 15:30 вече бяхме по улиците на София.

Скейт дей-а не започна по програма, но нещата които направихме в 22-ро училище а именно game of S.K.A.T.E и best trick на „пикник масата“ на BLOK, бяха най-яката алтернатива за караме на закрито (Благодарим ти 22-ро, че винаги си ни закриляло)!

След около 50 игри на S.K.A.T.E  се стигна до финалната игра между Владимир Иванов „Гибона“, Виктор Стойков и Димитър Симеонов „дебелия“ . Тогава всички видяме, че Гибона е в мега форма днес и просто нямаше какво да стане, Гибона – шампион :) . Докато чакаха да дойде техния ред в батъла на скейт, всички караха на пикник тейбъла и триковете просто валяха по силно от дъжда навън.Накрая Best trick-a беше разделен между Явор Вечерников „Яворски“,който уби масата от трикове като: bs nose blunt, smith fs out, fs blunt , и др. , и Гибона с : k-grind nollie heel flip out, bs tail slide 270 out и.др.

След като раздадохме първите награди в 22-ро, всички заедно се запътихме към „кръста „ в Лозенец. Там след кратък разговор със служителите на реда и с помощта на няколко коли, бул. Черни Връх беше наш!

Пускането тази година беше лудница, е имаше и паднали, но те ставаха бързо. След няколко стотин метра Downhill skateboarding  всички вече бяхме на музея „земята и хората“, където 9-те стълби се превърнаха в Monster section. Сешъна беше около час, а триковете бяха на ниво, Гибона не пропусна да покаже един голям switch hard flip, Явор Стоянов ни показа зверски nollie big spin и още много трикове от всики. Голямо евала за скейтърите, които караха на този спот, всичи знаем защо, и стискам палци догодина да видим Lazer flip-a от Димитър Корков „Бобчо“ и bs heel flip от Илия Белтюков , та дори и по големи трикове!

Следващата спирка беше НДК, за жалост не успяхме да покараме навсякъде заради ремонтните дейности там. Но за сметка на това Line section-a на ръбовете и виражите беше много як! От лесни и класически трикове в серия до сложни комбинации, видяхме всичко .

Бутането по Витошка си е бутане по Витошка, но когато сте над  60 човека е друго !!!

Веднага след това скейтърите като мравки налазихме централния площад до ЦУМ. Creative section и още как! Триковете там бяха всякакви, няма да ги обясняваме тук, вижте ги във видеото!

Последната спирка от обиколката беше Паметника на Съветската армия - спот, който всички добре познаваме и обичаме!

Там пред рампата се проведе Longest Ollie comp като най-много прескочи Яворски и Ники Марчев от Асеновград.

В същото време на рампата  Васето Терзиев, Ралица, Пешко, Ел Стъклардо и другите разцепиха от трикове. Накрая всички се събрахме за обща снимка и дружно след това отидохме на #SOFIASKATECITY хепънинг и афтър парти в Grind House. Там настроението беше на ниво и Пираниа разцепиха за 4-тия си рожден ден. Много музика, барбекю и бира ..... Догодина - Повече!

Очакваите галерия с повече снимки в следващите няколко дни !

Снимки - Теодор Пеевски

 

Галерия:
лонгборд уроци