Kids on board - WB School
09.07.2015

Винаги се радвам, когато виждам дечица, които предпочитат да спортуват пред това да стоят пред телевизора или компютъра.

С голямо удоволствие искам да ви покажа две такива деца на 12 и 9 години, които карат ски, сноуборд, играят баскетбол, яздат, карат сърф и искат да пробват и още нови неща!Практикуването на различни видове спорт при децата подобрява цялостното им функционално състояние, укрепва опорно-двигателния апарат, подобрява гъвкавостта, силата и бързината, координацията и пространствената ориентация. Учи ги на дисциплина и упоритост.

Децата, които са физически активни по-рядко имат проблеми с теглото. Спортът оказва дългосрочно положително влияние върху двигателните навици, както и правилно отношение към собственото тяло и здраве.

За да изпитвате удоволствие от спорта е добре да не пропускате няколко основни и важни неща:

Първо - носете протекция, тя може да ви спаси от сериозни наранявания!

Друго много важно и задължително нещо - преди всеки спорт най-важно е да се загрява добре, за да се избегнат травми и наранявания.

 "Триковете стават, когато си загрял" :)

Важно е също да прогресирате постепенно - трудно би било да правите трикове без да може да правите основни неща като - как да стоим на дъската, как да се бутаме, водещ крак и най-важното - спиране!

Разбира се след усвояването на тези неща идва и забавната част!

Напредването е индивидуално и не трябва да се сравняваме с другите. Всеки трябва да се съобразява със собствените си възможности.

При всички положения най-важното е да се забавлявате с това, което правите.

Да внимавате и да карате с мярка. Когато сте преуморени или пренадъхани е добре да си направите почивка преди да продължите.

За повече полезна или практическа информация пишете на info@wild-berries.com

WB School supported by Vans, Sector 9 and Temper Boards!:

Галерия:
лонгборд уроци