ASP Women Surf Report
16.05.2012

ASP тура при жените е в разгара си. След току що завършилия пети кръг в Рио де Жанейро, няколко момичета са вперили поглед в световната титла, а до края остават само два старта.

След шеметния старт на Стефани Гилмор, с три финала (два, от които спечелени) от първите три спирки от тура, всички си мислеха, че сезонът вече е към своя край едва след като е започнал и нищо няма да е в състояние да спре 24 годишната австралийка по пътя към петата и световна титла.

На друго мнение обаче беше 21 годишната и сънародничка Сали Фитзгибънс, която след втората си победа за сезона след току що завършилия пети ивент е само на 1500 точки от Стефани.

Веднага след тях е и миналогодишната шампионка, 19-годишната Кариса Мур от Хавай, която е все още в трепетно очакване на първата си победа от тура за тази година, но въпреки това след показаното стабилно каране е редовен посетител на повечето полуфинали и финали досега.

Битката е ожесточена, а тура тази година е повече от интересен. Всички погледи са насочени към оставащите две състезания на 10-14 Юли Roxy Pro- Biarritz, France и на 30 Юли – 5 Август Nike US Open of Surfing- Huntington Beach, USA, където ще се реши съдбата на световната титла тази година!

ТОП 5 на ASP WOMEN'S WORLD TOUR 2012 (след Billabong Rio Pro 2012)
1. Стефани Гилмор (Stephanie Gilmore - AUS) - 38,400 точки
2. Сали Фитзгибънс (Sally Fitzgibbons - AUS) - 36,900 точки
3. Кариса Мур (Carissa Moore - HAW) - 30,200 точки
4. Кортни Конлъг (Courtney Conlogue - USA) – 29,600 точки
5. Тайлър Райт (Tyler Wright - AUS) - 28,700 точки

http://www.aspworldtour.com

Галерия:
     
     
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци