Благотворителна изложба в подкрепа на хижа Амбарица
07.10.2015

На 14 октомври от 19ч. SOHO открива благотворителна фотографска изложба. 

Ще бъдат представени грижливо селектирани 43 творби на шестима от най-изявените български фотографи - Владимир Донков, Константин Величков, Мила Печенякова, Иво Данчев, Симеон Патарозлиев и Руслан Вакрилов. 

Всички събрани средства ще бъдат дарени за допълнителното възстановяването на една от най-китните хижи в сърцето на Стара Планина - Амбарица.

Основите на хижата са поставени преди повече от половин век, а днес всичко се крепи на изключителния дух на една троянка – Ема Гатева. Тя се бори за възстановяването и поддържката на този планински дом, който отваря вратите си широко за всеки посетител.

На откриването ще присъстват повечето автори и самото сърце на хижата - Ема. На място, в градината на SOHO, ще бъдат приготвени топли мекички с боровинково сладко и греяна ракия, които допълнително ще пренесат духа на планината в зелената къща в сърцето на града.

Инициатор на изложбата е Владимир Донков - фотограф, с безкомпрописно отношение към детайла. Той е работил за клиенти като HASSELBLAD, Outdoor Photography magazine, Berghaus, The Royal Norwegian Embassy, Black & White Photography magazine. 

Иво Данчев е Арт директор и фотограф на списание National Geographic България. Той е удостоен с престижната награда “Черноризец Храбър”.

Константин Величков, известен още като Flipshot, е автор на снимките, които стоят върху няколко от кориците на джобното издание на списание 360°, участва в редица фотографски конкурси и печели много от тях. 

 

Симеон Патарозлиев е 3D артист и фотограф. 

Руслан Вакрилов е най-добрият фотограф в областта на катеренето и алпинизма, a негови снимки да публикувани в Climbing magazine. 

Мила Печенякова в момента завърша фотография в Нов Български Университет. Прекарва по-голямата част от времето си в планинина и успява да се развива пейзажната и пътешественическата си фотография.  

 

Изложбата в подкрепа на хижа Амбарица, можете да разгледате в арт коуъркинг пространстовото SOHO на ул. Искър №4, всеки делничен ден от 9 до 19ч, между 14 октомври и 23 ноември. 

 

Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци