Да се грижим за дъската си
30.12.2015

За да се наслаждаваме пълноценно на зимните дни прекарани в планината, е хубаво да полагаме редовно грижи и за екипировката си.

При липсата на достатъчно сняг в началото на сезона, базата на дъската или ските понякога се надрасква, а често дори се стига и до по-сериозни деруги или коршотове. Ако не се погрижите за тях незабавно, с времето щетите стават все по-големи, а в някои от случаите те могат да попиват и вода, достигайки до сърцевината.

Добрата новина е, че всички тези неща са поправими, като занесете дъската си на ремонт. На мен лично ми се налага да посещавам бокса поне по два пъти на сезон, имайки в предвид факта, че карам и по уреди.

Първата стъпка е да се изцикли и почисти базата от грапавини, мустаци и стара вакса с помощта на цикла или специална машина и basecleaner.

След което големите щети се запълват с p-tex, с помощта на специален пистолет, който загрява базата и спомага за по-доброто нанасяне на допълнителния материал.

Следва полиране, след което вече сме готови да преминем към нанасянето на ваксата.

За да се пързаля добре дъската или просто ако забележите по базата сухи побелели участъци, означава че имате нужда от вакса.

Тя може да се поставя или ръчно или с машина, която само с няколко движения е в състояние да нанесе ваксата по цялата площ на дъската или ските ви, след което да я изцикли и полира.

Това е и момента, от който вече сте напълно готови за снежните склонове.

Лично аз поддържам дъската си в Ski & Board Traventuria Borovets, които се намират в хотел Ела в Боровец. 

Погрижете се за вашата и нека снега започне да вали....СЕГААА!
Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци