International Surfing Day 2012 - ще се празнуваме на 30ти юни !!!
22.06.2012

На 30 юни Surfrider Foundation Sofia ви кани да отпразнуваме заедно един от най-значимите за организацията дни - International Surfing Day 2012.

В последните две седмици на юни цял свят празнува чрез различни събития възникването на сърфинга като спорт и възможността да отдадем почит на нашето крайбрежие. Surfrider Foundation организира International Surfing Day за първи път през 2005 г. като няколко местни чествания в САЩ. Близо 10 г. по-късно денят се отбелязва с над 200 събития в 30 страни.

За първи път в България ще отпразнуваме International Surfing Day ... и то в два поредни уикенда. На 24 юни Българска Асоциация по Екстремни Водни Спортове (BEWSA) и Surfrider Foundation Sofia организират сърфистко събрание, сърф битак, сърф-арт обмяна и много други на плаж Кабакум. Повече инфо тук: https://www.facebook.com/events/438979169452050/

Седмица по-късно Surfrider Foundation Sofia ще отбележи повода с един ден в не толкова сърфистката, но жадна за море и сърф, столица. Очаква ви един дълъг съботен ден, изпълнен с много сърф настроение и качествено забавление, в който най-общо ще ви предложим:
-  уъркшоп за малки и големи – забавните неща, които можем да правим с непотребната пластмаса, за да бъдем верни на нашия принцип REDUCE-REUSE-RECYCLE. Oт 12:00 ч. в +това. Водещ на уъркшопа е Лидия Маринова - вече сте виждали част от нейните творби по време на изложбата THE TOTE, която организирахме преди няколко месеца.

- „сърф на асфалта“ или да покараме лонгборд заедно - лонгборд демонстрации и представяне на лонгбордове, предоставени от Stormshop и Loaded boards - Bulgaria. От 16:00 ч. в Борисовата градина или по-точно - най-външната алея до бул. Цариградско шосе.   

- прожекция на „Surfing the Wild East” – един филм на Рене Екерт и Стоил Димитров. Десет дена след премиерата в Германия на фестивала Nord Norwest Surffilmfest, в 20:00 ч. в +това ще имате възможност да видите триседмичното приключение на трима професионални сърфисти в района на Черно и Каспийско море. Повече инфо за филма и трейлър може да видите тук : http://blickinsfreie.de/films/completed/documentaries/surfing-the-wild-east/trailer.html

- и накрая – задължителното AFTER PARTY. От 22:30 ч. в клуб Twins.

Ами това е ... очакваме ви на 30 юни!

p.s. Единственото ви извинение да не сте с нас е мощна прогноза. Извинения ще се приемат само във фото и видео формат ;) Обезщетения за неприсъствие ще се събират и по банков път.

Галерия:
продуктова фотография на 360 градуса

лонгборд уроци