Positive Vibration
09.10.2016

На бял свят вече се появи филмът "Positive vibration", който разказва за това колко е хубаво да правиш добро и как то ти се възвръща стократно, особено когато са замесени чисти и открити хора, тогава резултатът е наистина зашеметяващ.

Идеята на филмът е да разкаже повече на сърф култуата в Ямайка и тоталната липса на възможности тя да се развива поради липсата на шейпъри в страната и прекалено високите такси за внос на екипировка от чужбина. 

Основните фигури в тази история са небезизвестните братя Гудаскъс, които и до ден днешен се състезават в WSL, а дори Танер Гудаскъс завърши трети на състезанието Hurley Pro миналия месец в Калифорния. Те посещават страната преди две години и виждат нейния потенциал за сърф дестинация, а хората там и желанието им да карат сърф ги карат да се замислят как биха могли да помогнат за разрешаването на гореспоменатия проблем. За щастие решение има и то вече е на бял свят. Благодарение на кампания за събиране, но не на финансови средства, а на стари сърф дъски, братята успяват да съберат 200 броя и в началото на 2016г., успяват да ги доставят на местните сърфисти и бъдещи такива и заедно започват практикуването на спорта в тези подходящи условия.

Благодарение на това добро дело сърф културата в Ямайка започва своето развитие, а защо не и скоро очакваме интересни включвания от тази сцена. 

Тийзър към филма можете да намерите по-долу. Очаквайте повече подробности и информация за филма на нашата страница.

Positive Vibration Trailer from Rough Cuts on Vimeo.

Photos: surfermag.com

Галерия:
лонгборд уроци