Павел Митренга с участие на EС Halfpipe
28.10.2016

Българската ни гордост в кънките на рампа Павел Митренга ще се състезава утре, 29 октомври, в предпоследния кръг от Европейския шампионат по инлайн скейтинг EC Halfpipe. Състезанието, което е част от Skipass Italy, ще се проведе в италианския град Модена. Събитието е ключов момент за Павката, както и за всички останали състезатели да натрупат точки за крайното класиране на европейската ранглиста за 2016 г. 

В състезанието ще вземат участие едни от най-добрите карачи на рампа в Европа, сред които сребърният медалист от X-games Азия за 2011 г. и бивш европейски шампион - Рич Паркър, както и местната легенда Давиде Джанони.

Павел Митренга

Снимка: Павел Митренга

Европейският шампионат по инлайн скейтинг на рампа се провежда от 2009-та година и представлява серия от състезания, които са обединени от обща точкова система. Уникалното за събитието от EC Halfpipe сериите е самото му организирането. То се прави от карачите в различните страни, което допринася за тяхната популярност сред обществото по кънки в световен мащаб.
Предишният кръг от тази серия се проведе в Барселона на 2.10.2016, където българските кънкьори Павел Митренга и Кирил Траянов се класираха на 2-ро и 3-то място. При добро представяне в Модена тази събота, Павел има шансове за позиция в 3-ката при крайното класиране за тази година.

Европейският шампионат по инлайн скейтинг на рампа се провежда от 2009-а година и представлява серия от състезания, които са обединени от обща точкова система. Уникалното за събитието от EC Halfpipe е самото му организирането. То се прави от карачите в различните страни, което допринася за тяхната популярност сред обществото по кънки в световен мащаб.

Предишният кръг от тази серия се проведе в Барселона на 2.10.2016, където българските кънкьори Павел Митренга и Кирил Траянов се класираха на 2-ро и 3-то място. При добро представяне в Модена тази събота, Павел има шансове за позиция в 3-ката на крайното класиране за тази година.

Павел Митренга

Снимка: Павел Митренга

Очаквайте скоро интервю с него, в което ще ни разкаже повече за участието си в Модена, от къде тръгва състезателната му кариера и любовта му към екстремните спортове.

Успех, Павка! Стискаме ти палци!

Текст: Кристин Георгиева

Галерия:
лонгборд уроци